CHP’li Bilecik Belediyesi Şehri Haraca Bağladı

CHP’li Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in danışmanı Selçuk Erdağı’nın, bir AVM inşaatının iskanı için 200 bin dolar rüşvet alırken suçüstü yakalanması kentteki rüşvet ağını ortaya çıktı. Eski belediye başkanı ve milletvekili Mehmet Seven, “Belediyeye düşen herkesten rüşvet isteniyor. Yeni dükkan açan berberden bile rüşvet alındığını söylüyorlar” ifade etti.

3 YIL DİRENDİ

Bilecik Belediyesi’nde önceki gün şok bir operasyon gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre eskiden Seven Pasajı olarak bilenen arazi üzerine belediye ortaklığı ile AVM inşa eden firma, belediyenin CHP’ye geçmesi ile sorunlar yaşamaya  devam etmekte.

Tamamlanmasına az kalan inşaata her gün başka bir sorun çıkarılarak rüşvet istendi. Ancak firma rüşvet vermeyi kabul etmedi. Firma tam 3 yıl boyunca benzer sıkıntılarla gündeme geldi. Son olarak AVM’nin açılmasına da engel çıkarılınca rüşvet talebi yargıya intikal ettirildi ve operasyon yapıldı.

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, zanlının inşaatı devam eden yaklaşık 42 milyon lira bedelli AVM’nin işlemlerini takip etmek için bir kişiden 5 milyon lira istediğini, ancak 200 bin dolar nakit ve 130 bin dolar senet karşılığı anlaşmayı kabul ettiğini belirledi.

RÜŞVETE SUÇÜSTÜ YAPILDI

Para alışverişinin, şüphelinin Bilecik Belediyesindeki ofisinde yapılacağını beliryen ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Selçuk Erdağı, seri numaraları önceden alınan 200 bin doları aldığı sırada düzenlenen operasyonda suçüstü yakalandı.

Recent Posts

  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

2 saat ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

3 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor Gazze'deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor…

4 saat ago
  • Gündem

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı. Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, belediyenin başlattığı ata…

5 saat ago
  • Gündem

DUADAN KORKAN KEMALİST NİKAH MEMURU

Duadan Korkan Kemalist Nikah Memuru "Duadan korkulur mu?" demeyin. Kemalist kafalar ve jakoben laiklik ile…

6 saat ago
  • Gündem

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerginliği artıran bir…

7 saat ago