Gündem

Cumhurbaşkanımız Kolları Sıvadı! Kim Hangi Koltuğa Geldi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi açıklamasının ardından akşam saatlerinde arka arkaya atamalar gerçekleştirdi. Savunma Sanayii Başkanlığı’na ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün’ü, İstanbul Valisi olarak Davut Gül’ü, Genelkurmay Başkanı olarak Musa Avsever’i, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’na İbrahim Kalın’ı atadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki gün önce Çankaya Köşkü’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, yeni kabine üyelerini açıkladı. Açıklanan yeni kabineden sonra boşalan koltuklara atamalarda gerçekleşti. Erdoğan akşam saatlerinde arka arkaya atamalar yaptı.

Buna göre, Savunma Sanayii Başkanlığı’na ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Görgün’ü, İstanbul Valisi olarak Davut Gül’ü, Genelkurmay Başkanı olarak Musa Avsever’i, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’na İbrahim Kalın’ı atadı.

İBRAHİM KALIN MİT BAŞKANI OLDU
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesinden sonra boşalan MİT Başkanlığı görevine İbrahim Kalın atandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na Sayın İbrahim Kalın’ı atamıştır” denildi.

MUSA AVSEVER GENELKURMAY BAŞKANI OLDU
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’i Genelkurmay Başkanı olarak atadı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nce yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’i Milli Savunma Bakanı olarak atamış olması sebebiyle, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever mevcut görevi uhdesinde kalmak suretiyle yerine bir isim atanıncaya kadar Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmiştir.” denildi

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI HALUK GÖRGÜN OLDU
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığı’na Ankara merkezli savunma sanayisi şirketi ASELSAN’ın yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü Haluk Görgün’ü atadı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nce yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Sanayii Başkanlığına Sayın Haluk Görgün’ü atamıştır.” denildi.

İSTANBUL’UN YENİ VALİSİ DAVUT GÜL OLDU
İçişleri Bakanı görevine atanan Ali Yerlikaya’dan boşalan koltuğa Gaziantep Valisi Davut Gül atandı. Gül, İstanbul’un yeni valisi olacak. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi olarak Sayın Davut Gül’ü atamıştır.” denildi.

 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

4 saat ago
  • Gündem

KFC’YE BOYKOT DARBESİ

KFC'YE BOYKOT DARBESİ KFC, Malezya'da 108 Şubesini Geçici Olarak Kapattı: Boykot Darbesi! Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye…

4 saat ago
  • Gündem

Muğla Seydikemer’de İnovatif Tarım: Pilotun Topraksız Çilek Üretimi

Muğla Seydikemer'de İnovatif Tarım: Eski bir yolcu uçağı pilotu Kadrican Pehlivan, modern tarım teknikleriyle dikkat…

5 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

7 saat ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

8 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

9 saat ago