Gündem

CUMHURİYET GAZETESİ YİNE ÇAMURA YATTI

Kemalist ve jakoben laiklik savunucusu Cumhuriyet Gazetesi, İstanbul Tuzla’daki İhsan Hayriye Hürdoğan İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi kapsamında düzenlenen okul gezisi dolayısıyla öğrencilerin camiye götürülmesini eleştirerek yine çamura yattı.

Cumhuriyet gazetesi, “Laik eğitim yine hiçe sayıldı: İlkokul öğrencilerini camiye götürdüler” başlığıyla yayınladığı haberinde, dini bilgilerin çocukları korkuttuğu tezini savunarak, pedagoji biliminden de habersiz olduğunu ortaya koydu.

Kendi Kemalist ve jakoben laiklik anlayışlarını topluma dayatmaya çalışan Cumhuriyet Gazetesi ve diğer Kemalist basın yayın organları, zaman zaman bu tür haberleri yaparak topluma, dini değerlerden korkulması gerektiği sübliminal mesajını veriyorlar.

Ancak diğer taraftan ise bazı müptezel öğretmenler tarafından çocuklara Atatürk büstünün önünde secde ettirilmesini ise çağdaşlık ve modernizim olarak görüyorlar ve halka dayatıyorlar.

Bu ikilemi her zaman yaşayan ama hiç umurunda olmayan Cumhuriyet Gazetesi ve Kemalist basın yayın organları, söz konusu İslam ve Müslümanlar olunca, koro halinde İslam’a ve Müslümanlara saldırmayı çağdaşlık olarak görüyorlar.

Cumhuriyet Gazetesinin  “Laik eğitim yine hiçe sayıldı: İlkokul öğrencilerini camiye götürdüler” haberine sosyal medyadan tepki yağmasına rağmen, yöneticilerin bu tepkileri umursamaması ise ayrı bir garabet.

Tepkiler karşısında çamura yatan Cumhuriyet gazetesinin, seçimler yaklaşırken tarikat haberlerine ve bu haberlere ağırlık vermesi ise, muhafazakar insanlar tarafından, “Cumhuriyet Gazetesinin her seçim öncesi yaptığı rezillikler” yorumlarına sebep oluyor.

Anahtar Kelimeler: Cumhuriyet    Kemalist  Çağdaşlık   Laiklik

Recent Posts

  • Gündem

IMF, Suudi Arabistan’da Riyad Ofisini Açıyor

Ekonomik çeşitliliği ve uluslararası iş birliğini artırmayı amaçlayan bir adım olarak IMF , Suudi başkentinde…

25 dakika ago
  • Makale

ÖĞÜDE İHTİYAÇ DUYMAK YA DA DUYMAMAK

Günümüzde bazı  kişilerin,  özellikle de  hedonizmin etkisinde kalan  ve bu nedenle de    kurallara ve özellikle…

25 dakika ago
  • Gündem

Balığı Uçmaya Kuşu Yüzmeye Zorlamayacak Bir Eğitim Sistemi…

Balığı Uçmaya Kuşu Yüzmeye Zorlamayacak Bir Eğitim Sistemi lazım. İlkönce haberimizi okuyalım: CHP'li Milletvekilleri, MEB…

17 saat ago
  • Gündem

ERDOĞAN – ÖZGÜR GÖRÜŞTÜ MÜ GÖRÜŞTÜRÜLDÜ MÜ?

Türkiye Cumhuriyeti, anayasası ile kendisini tanımlamıştır ve ülkemizde bütün yapılanmalar anayasaya göredir. Bu yapıyı bir…

17 saat ago
  • Gündem

ABD Polisi UCLA Kampüsünde Filistin Dayanışma Kampını Dağıttı

ABD Polisi UCLA Kampüsünde Filistin Dayanışma Kampını Dağıttı ABD'nin Los Angeles kentinde bulunan California Üniversitesi'nde…

18 saat ago
  • Gündem

“KURBAN KARDEŞLİKTİR”

“KURBAN KARDEŞLİKTİR” ARDEV olarak kurbanlarınızı bu yıl Tanzanya’da ki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Ayrıca kurbanınızın kesim vidosunu…

19 saat ago