Gündem

DEPREMDE FÂSIKLAR İŞ BAŞINDAYDI

DEPREMDE FASIKLAR İŞ BAŞINDAYDI

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, medya ve sosyal medyada yer alan yalan haberlerle bunaldık ve “Bu kadar da olmaz! Bu yalan haberler ile ne yapılmak isteniyor?” sorusunu kendimize sorduk.

Sormamız gerekiyordu zira 15 milyon insanımızın yaşadığı 10 ilimiz bu depremden etkilenmişti ve büyük kayıp ve acılar yaşanmaktaydı. Depremde yaşanan acılar, sadece depremi yaşayan insanlarımızın değil 85 milyon insanımızın hepsinin acısıydı.

Bu tip haberlerin halkımızı manipüle etme eyleminden başka bir şey olmadığı aşikardı. Böyle bir zamanda bile halkı provoke etmek isteyenlerin bunu iyi niyetle yapmadıklarını anlamak için çok akıllı ve zeki olmaya da gerek yoktu.

Sosyal hayatımızın tam merkezinde olması gereken dinimiz İslam’ın mükemmel kriterleri bize, zaman zaman yalan haber getiren fasıkların olabileceğini, dikkatli olmamız gerektiğini öğütlemektedir. Şöyle buyuruyor yüce rabbimiz:

“Ey iman edenler! Size bir fasık, bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın.” (Hucurat 6)

Mirat Haber olarak; depremin ardından insanların acıları üzerinden kendilerince manevra alanı bularak insanları olumsuz yönde etkileyen ve morallerin bozulmasına sebep olan medya ve sosyal medyada yayınlanan bu tür yalanları ortaya atanları kınıyoruz.

MİRATHABER.COM

 

 

 

 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da Filistin Destekçisi Yasemin Acar’ın Dramı

Almanya'da Filistin Destekçisi Yasemin Acar'ın Dramı: Polisin Şiddeti ve Haksızlık Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin'e destek…

3 saat ago
  • Gündem

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler Gazze Protestolarında Birleşen Kalpler ABD'deki üniversitelerde, Gazze'deki zulme…

4 saat ago
  • Gündem

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti İnsanlık İçin Birleşen Sesler Washington, ABD - George Washington…

5 saat ago
  • Gündem

İsrailli Bakandan Erdoğan’a Hadsiz Paylaşım

İsrailli Bakandan Erdoğan'a hadsiz paylaşım İsrailli Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Karşı Skandal İfadeler Kullandı: Türkiye'den Sert…

6 saat ago
  • Gündem

Lokanta ve Kafeler İçin Yeni KDV Düzenlemesi Resmen Yürürlükte

Lokanta ve kafelere yönelik KDV düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yürürlüğe girdi. Bu karar sektördeki…

7 saat ago
  • Makale

“BİR SOYKIRIM GÖRDÜM”

Operatör Doktor Taner Kamacı'nın Gazze şahitliği: ‘’Bir soykırım gördüm.'' Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adana Gençlik…

8 saat ago