Doğal Gaz Kısıtlaması Açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı konuşmada, muhalefetin enerji kısıntısı konusundaki tavırlarını eleştirdi. Vatandaşların evindeki gaz ve elektrikte herhangi bir kesintiye gidilmeyeceğini söyleyen Bakan Varank, sorunun İran tarafından kaynaklandığını ifade etti. Bakan Varank diğer yandan “İnşallah birkaç gün sürecek bu sıkıntılı süreci sanayicilerimizle el ele vererek atlatacağız.” dedi.

Bakan Mustafa Varank yaptığı konuşmada, ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğal gaz kısıntılarıyla ilgili eleştirilerine yanıt verdi.

NE YAPSAK YAPTIRMAYIZ DİYORLAR

“Ben ana muhalefetin liderine bir çift söz söylemek istiyorum. Bugün Kılıçdaroğlu aklınca birtakım açıklamalar yapmış. Enerji konusunda maalesef dışa bağımlı olduğumuz herkesin malumu. Buna rağmen, ülkemizin enerji tedarikini çeşitlendirmek için attığımız her adımda kendisi ve partisi bizim karşımıza dikildi. Enerji santralleri yapıyoruz, şantiyeleri basıp, ‘Yaptırmayız.’ diyorlar. Akkuyu’da nükleer enerji yatırımı yapıyoruz, ‘Yaptırmayız.’ diyorlar.

SORUN İRAN KAYNAKLI

Doğalgaz araması yapan gemilerimiz Doğu Akdeniz’deyken, ‘Ne işimiz var Libya’da.’ diyorlar. Gidin araştırın, Saros Körfezi’nde yapacağımız LNG terminaline kim karşı çıkmış. O işi engellemek için CHP milletvekilleri neler yapmış. O terminali bitirmiş olsaydık belki bugün bu sorunu hiç yaşamayacaktık. Şimdi utanmadan sıkılmadan İran kaynaklı bir sorun yaşadığımızda açıklama yapıyorlar. Biz her alanda olduğu gibi enerji alanında da bağımsızlığımızı güçlendirmenin derdindeyken, bazıları sadece köstek olmanın derdinde. Ben bu art niyetli zihniyeti milletimize havale ediyorum.”

İRAN’IN DOĞAL GAZ ARZINDA KESİNTİYE GİTMESİ

“Elbette kış şartlarının ağır geçtiği böyle bir dönemde, doğrudan vatandaşlarımızın evinde kullandığı gaz ve elektrikte bir kesintiye gitmemiz düşünülemez. En başından beri Enerji Bakanlığımız süreci hassasiyetle yönetmeye çalışıyor. Enerji Bakanlığımız, sanayicilerimizin talep ve önerilerini dikkate alarak, İran kaynaklı bu kısıtlamaları, üretime en az etki edecek şekilde düzenliyor. İnşallah birkaç gün sürecek bu sıkıntılı süreci sanayicilerimizle el ele vererek atlatacağız.

Üretimle uzaktan yakından alakası olmayan kesimlerin, oluşturmaya çalıştığı panik havasına kimse aldırış etmesin. Şoklara karşı direncini defalarca kanıtlamış sanayi sektörümüz, birkaç gün sürecek bu sıkıntılı sürecin üstesinden gelecek güce sahiptir. Büyük ölçüde telafi edemeyeceğiz bir üretim kaybı yaşamayacağız. Biz sanayicilerimizin karşılaştığı her sorunda yanlarında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

11 saat ago
  • Gündem

KFC’YE BOYKOT DARBESİ

KFC'YE BOYKOT DARBESİ KFC, Malezya'da 108 Şubesini Geçici Olarak Kapattı: Boykot Darbesi! Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye…

12 saat ago
  • Gündem

Muğla Seydikemer’de İnovatif Tarım: Pilotun Topraksız Çilek Üretimi

Muğla Seydikemer'de İnovatif Tarım: Eski bir yolcu uçağı pilotu Kadrican Pehlivan, modern tarım teknikleriyle dikkat…

13 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

14 saat ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

15 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

16 saat ago