Gündem

Dünya’nın Konuştuğu Anlaşma Tehlikede

Dünya uzun bir süredir Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için yaptığı anlaşmayı konuşuyor. Ancak anlaşma henüz tamamlanmış değil. Son olarak Twitter’daki sahte ve bot hesapların yüzdesinden dolayı bir anlaşmazlık çıkmış ve Elon Musk, attığı bir tweet ile anlaşmanın askıya alındığını duyurmuştu. Şimdi ise anlaşmanın tehlikede olduğu yazılıp çiziliyor.

“ANLAŞMADA SERT BİR YÖN DEĞİŞİKLİĞİ YAKIN”
The Washington Post gazetesi, üç isimsiz kaynağa dayanarak, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmanın “tehlikede” olduğunu söyledi. Anlaşmadaki “sert” bir yön değişikliğinin gerçekleşmeye yakın olduğu fikrinin, Twitter’ın platformdaki sahte ve bot hesaplarla ilgili verilerinin doğrulanabilir olmadığına yönelik endişelerden kaynaklandığı iddia ediliyor.

Twitter, botların günlük aktif kullanıcı sayısının yüzde 5’inden azını temsil ettiğini iddia etmişti. Musk ise bu oranın daha yüksek olduğunu düşünüyordu. Twitter ise yüzde 5 iddiasını desteklemek için Musk’ın ekibine veri erişim hakkı vermişti. Hakkın verilmesinden bu yana ise yaklaşık bir ay geçti. Bu erişim, Elon’un anlaşmanın “askıya alındığını” söylediği tweet’inden sonra açılmıştı.

Ancak Twitter, dış kaynakların sayıları doğrulamasının mümkün olmayabileceğini, çünkü bunun hesap verileri de dahil olmak üzere güvenli bir şekilde paylaşılamayan bilgilere erişim gerektireceğini düşünüyor.

ELON MUSK’A PAHALIYA PATLAYACAK
Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma anlaşmasını bozmasının maddi bir bedeli de var. Çünkü Elon Musk’ın Twitter anlaşması, her iki tarafı da ilgilendiren 1 milyar dolarlık bir fesih ücreti içeriyor.

 

 

Recent Posts

  • Gündem

ERDEMLİLER İTTİFAKI (HİLFÜ’L-FUDUL) HER ZAMAN VE HER YERDE KURULMALIDIR

İslam alimi olan Ali Muhyiddin el-Karadaği Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanıdır. O, Gazze'deki ve dünyanın…

41 dakika ago
  • Makale

Gazze Vicdanı Uyandırıyor Mu?

Vicdan, insanın sahip olduğu ve kendisini insan kılan yegâne özelliğidir. İnsanın yapıp ettiklerini tarafsız bir…

1 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi

Gazze'de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi. Gazze'de, İsrail'in saldırıları ve boğucu kuşatma altında kalan…

2 saat ago
  • Makale

ÜMMETİN DERİN SORUNU

Ümmet: “Renk, ırk, bölge ve cinsiyet farkı gözetilmeksizin, aynı peygambere ve onun getirdiği dine inanalar…

2 saat ago
  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

18 saat ago