Ebu Sayyaf Filipinler’de 5 Endonezyalı Kaçırdı

Mirat Haber Ajansı

Filipin ordusu Pazar günü yaptığı açıklamada, geçen hafta Malezya sularındaki DAEŞ bağlantılı Ebu Sayyaf grubuna mensup militanlar tarafından kaçırılan beş Endonezyalı balıkçı için arama ve kurtarma operasyonları başlattığını söyledi. Sekiz Endonezyalı Perşembe Sabah kaçırılmıştı.

Ordunun Batı Mindanao Komutanı Korgeneral Cirilito Sobejana, kaçırılanlardan üçü serbest bırakılırken, geri kalan beşinin muhtemelen Filipin eyaleti Sulu’nun güneyine götürüldüğünü bildirdi. Sulu, Ebu Sayyaf’ın kalesi sayılıyor.

Sobejana, askerlerin Sulu bölgesi Parang kasabasındaki Sulare adasında Ebu Sayyaf üyeleriyle çatışmasından bir gün sonra kaçırılmayı açıkladı. Çatışmada bir militanı öldürüp kaçırmada kullanıldığına inanılan bir sürat teknesini yok ettiler.

Sobejana, Malezya makamlarının olaydan sonra hemen Filipin ordusuyla koordine çalışmaya başladıklarını söyledi. Endonezya dışişleri bakanlığı da bunun Filipin hükümeti ile koordine olduğunu ve olayla ilgili resmi bilgi beklediğini söyledi.

Sürat teknesi, altı militan tarafından sahnelenen kaçırmada serbest bırakılan üç Endonezyalı balıkçı da bunu doğrulayarak arkadaşlarının Sulu’da olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirttiler.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

17 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

17 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

18 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

2 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

2 gün ago