El Aksa’ya Siyonist Baskılar Artıyor

Mirat Haber Ajansı

İsrail, yılbaşından bu yana Mescid-i Aksa’yı tecrit etmek, boğmak ve statüsünü değiştirmek için bir plan yürürlüğe koydu. Amaç El Aksa külliyesini ve Harem alanını tahrip edip oraya kutsal Yahudi tapınağı kurmak.

İşgal altındaki Kudüs’teki Müslüman Vakıflar İdaresi Müdür Yardımcısı Naci Bkerat, işgalci Siyonist güçlerin El-Aksa Camii’ne ihlallerinin sıklaşarak, haremin içinde Talmudik ritüellerin yapıldığı izinsiz girişler olduğunu belirtti.   Bunların da Müslümanların oradaki serbest hareketini kısıtladığını söyledi.

Brekat’a göre İsrail ayrıca haremdeki varlığını artırmak ve eski duvarlarında bir yer ed8nmek üzere Rahma Kapısını kapatmakla tehdit etti. Buna göre, İsrail, Müslüman cemaatinin harem içinde herhangi bir iş yapmasını engellemek de dahil olmak üzere  Vakfın yetkisine müdahale ederek El Aksa Camii’ne egemenliğini empoze etmeye çalışıyor. Buna ek olarak Siyonistler sürekli olarak mescidin restorasyon faaliyetlerini engelliyor.

Brekat, yılın başından beri işgalin Kudüs’te 15’ten fazla vatandaşı tutukladığını ve Aksa Camii’nde kadınlara da erkeklere de saldırdığını belirtti. İşgalin, Kutsal Şehir’deki Müslüman varlığına karşı ideolojik bir savaş açarak Kudüs’ü bir Yahudi başkentine dönüştürmenin yolunu araladığını vurguladı. Brekat şöyle devam etti: “Arapların da diğer Müslümanların da sessizliği sonucu Filistin’de yaşanan çatışmalar ve kaos, işgali çok ileri bir noktaya getirdi. Mescid-i Aksa ve Kudüs’e el koyma planlarına çanak tuttu. Böylece, İsrail yetkilileri sorumsuzca davranıyor ve ihlalleri için hesap vermeye zorumlu hissetmiyor. Denklemi lehlerine çevirmek için  gün geçtikçe Mescid-i Aksa Camii’ni ele geçirmeye yaklaştıkları açıktır.”

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

2 saat ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

2 saat ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

4 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

5 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

6 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

7 saat ago