Enver 30 Yıl Sonra Başardı: Mahathir İstifaya Zorlandı

Mirat Haber Ajansı

Malezya Başbakanlığı tarafından günün erken saatlerinde yapılan açıklamada ülkenin yeni seçilen 90 yaşındaki başbakanı Dr. Mahathir Muhammed, koalisyon hükümetindeki Enver İbrahim ve eşi Wan Aziza’nın başını çektiği kanadın baskısı sonucunda istifasını devlet başkanlığına sundu. Daha önce Mahathir, koalisyon hükümetinde koltuğu bu yıl içinde ortağına bırakacağını ancak bunun Kasım ayında yapılacak bir zirvenin ardından olacağını bildirmişti.

Malezya’nın kalkınmasında, bir ekonomik güç haline gelmesinde, ülkedeki Müslüman Malayların ülkede hakimiyetini sağlamasında ve dünyada gelişen Bosna-Hersek soykırımı gibi Müslümanlara karşı gelişmelerde kuvvetli bir pozizyon almasında ana payı bulunan, ülkede 20 yıl başbakanlık yapmış Mahathir Muhammed, hala çok popüler ve yapılan anketlerde Enver İbrahim dahil diğer siyasilerin çok önünde halk tarafından tercih edilmekte.

Mahathir Muhammed, özellikle Türkiye ile birlikte ortaklaşa düzenlediği İslam Birliği yönelimli adımlarda Suudi Arabistan kampının ve onun ardındaki uluslararası camianın tepkisini çekmişti. Mahathir 1996’da Erbakan ile birlikte D-8’ler hareketinde ilk yer alanlardan biri olmuştu. Bunun ardından kendi yetiştirdiği vekili Enver İbrahim görevinden ayrılması için yapılan baskılarda rol almıştı. Bunu savuşturmasına rağmen Mahathir daha fazla görevde kalamadan lideri olduğu Müslüman Malayların birleşik Malezya ulusal partisi başkanlığını bırakmak zorunda kaldı. Parti yeni yönetimi altında kısa sürede yolsuzluklara bulaştı ve toplumun gözünden düştü. Bunun sonucunda Mahathir içinde Enver İbrahim ve eşinin de bulunduğu geniş bir koalisyonla geçen yıl yeniden siyasete döndü ve seçimleri kazandı.

Enver İbrahim 1990’ların sonunda erkek şoförüne cinsel tezavüzle suçlanmış ve hapse mahkum olmuştu. Bunun siyasi bir suçlama olduğunu savunmuş ve uzun süren mücadeleler ardından hapisten çıkmıştı. Ancak geçtiğimiz yılın sonunda Enver’e yeni bir eşcinsel tecavüz suçlaması yapıldı.

Malezya, Güneydoğu Asya’nın 30 milyonu aşkın hızla artan nüfusuyla Müslüman çoğunluğa sahip bir sanayi ülkesi. Ülke halkı dev güney komşusu Endonezya ile aynı dili konuşmakta ancak geniş bir Çinli tüccar kesimiyle daha az sayıda Hindu kesimi de ülkede İngiliz sömürgesi zamanında yerleştirilmiş azınlıklar.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, günümüzde tasvip etmediğimiz şekilde siyasal bir kimliğe bürünerek eylemlere…

9 saat ago
  • Gündem

Devlet Bahçeli’den İmamoğlu’na Sert Hamas Cevabı

Devlet Bahçeli'nin Sert Tepkisi: "Hamas'a Terör Örgütü Demek, Siyonizm'in Değirmenine Su Taşımaktır!" Devlet Bahçeli'nin CNN…

10 saat ago
  • Gündem

İslam’ın Emretmiş Olduğu Cihad Şekilleri

İslam’ın emretmiş olduğu Cihad  şekillerini dört ana noktada toplamak mümkündür... 1-Cihadı Ekber: Hiç şüphesiz insan,…

11 saat ago
  • Gündem

Simit Fiyatlarına Bakanlık Denetimi: Onay Zorunluluğu Geldi

Ticaret Bakanlığı, simit fiyat tarifelerine ilişkin önemli bir değişiklik yaptı. Ekmek fiyatlarındaki düzenlemeler benzeri, simit…

12 saat ago
  • Makale

CUMHURBAŞKANIMIZ, BAKANLARIMIZ VE ALİ ERBAŞ İÇİN YABANCI LÜKS ARABA AYIPTIR VE GÜNAHTIR

Tevazu Bilinci Olmayanların İtibarı da Olmaz AHMET HAKAN -ALİ ERBAŞ Bizim müftü çocuğu olup İmam…

13 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR I

“İsraf etmeyin” emrinin akabinde Allah'ın israf edicileri sevmediğine vurgu yapılması israfın önemli haramlardan biri olmasına…

13 saat ago