Erdoğan’ın Faiz Düşme Kararına Büyük Destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın masasındaki araştırma, son dönemde devreye sokulan ekonomi politikalarının ve dar gelirli vatandaşın hayatını rahatlatmak için attığı adımların toplumda büyük bir destek bulduğunu ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üretimi arttırıp faizleri düşürmeye dönük yeni ekonomi politikasını açıkladıktan sonra arka arkaya bu konuyla ilgili adımlar da atmaya başladı.

Faizler düşürülürken vatandaşın döviz hesapları için dövize endeksli mevduat hesabı uygulaması getirildi. Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması gibi dar gelirli vatandaşları rahatlatmaya dönük kararlar alındı.

OYLARA YANSIDI

26-27 Aralık tarihleri arasında 3 bin 53 kişinin katılımı ile geniş kapsamlı bir araştırma yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve parti yöneticilerinin önünde de bulunan araştırmaya göre yapılan bu işleri vatandaş takdirle karşıladı ve hem AK Parti hem de Cumhur İttifakının oylarında ciddi bir artış görülmekte.

Araştırmada öne çıkanlar şöyle:

FAİZ KARARINA DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizlerin düşürülmesi konusunda ciddi bir kararlılık ortaya koydu. Araştırma sonucu vatandaşların yüzde 56,1’i faiz düşürme kararlılığını destekliyor. Yüzde 43,9 ise sonuçlarını görene kadar beklemeyi tercih ediyor.

VATANDAŞ ASGARİ ÜCRETTEN ÇOK MEMNUN

Asgari ücretteki yüzde 50’lik artış ise büyük bir memnuniyet yarattı. Vatandaşların yüzde 65,1 gibi ezici çoğunluğu artışı beğenirken, yüzde 34,9’u daha fazla beklenti içinde olduğunu söyledi.

MEMUR İÇİN YÜZDE 70

Memur maaşlarında damga ve gelir vergisi alınmamasını destek de yüzde 70. Yüzde 30 ise beklentisinin farklı olduğunu belirtti.

BAŞARIYA ULAŞACAK

Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi konusunda hedeflediği başarıya ulaşacağına inanıyor. “Başarılı olacak” diyenlerin oranı yarıyı buluyor.

10 PUAN FARK ATTI

Arka arkaya alınan ve toplumu rahatlatacak ekonomik kararlar da etkisini gösterdi. AK Parti’nin oy oranında ciddi bir artış yaşandı. Cumhur İttifakı, Millet İttifakına yaklaşık 10 puanlık fark attı.

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

12 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

13 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

13 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

14 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

14 saat ago