Gündem

Erdoğan’ın Kiev’i İkna Etmesi Bizi Memnun Eder

Peskov, Erdoğan’ın Putin ile Zelensky arasında Türkiye’de görüşme önerisini yorumladı

CSözcü Peskov, Rusya’nın “Ukrayna’daki durumu çözmeye yardımcı olabilecek herhangi bir ülkenin çabalarını memnuniyetle karşıladığını” kaydetti.

Peskov, “ancak Türk ortakları Kiev’i Minsk anlaşmalarını uygulamaya zorlayabilirse bunu memnuniyetle karşılayacaktır” dedi.

Dmitry Peskov, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya ve Ukrayna Devlet Başkanları  arasında görüşme yapma önerisini şöyle yorumladı.

“Tabii ki, Ukrayna’daki durumun çözülmesine yardımcı olabilecek tüm ülkelerin çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz. Rusya ile Ukrayna arasındaki ana anlaşmazlıklar, tam olarak Minsk anlaşmaları kahsamıdır. Anlaşmanın, Kiev tarafından uygulanmasının durdurulmasıyla bağlantılı. Ukraynalıları erken yapılan anlaşmaları ve taahhütleri uygulamaya teşvik edin, bu ancak memnuniyetle karşılanabilir” dedi.

Peskov, ” Ana şey, sonuçta Ukrayna’yı etkilemektir.”

Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın da bugün bir açıklama yaptı. , Erdoğan’ın Putin ve Zelensky’yi  Türkiye’ye davet ettiğini söyledi. Erdoğan’ın önümüzdeki haftalarda Zelenskiy ile görüşmek için Ukrayna’ya gideceğini de sözlerine ekledi.

Erdoğangeçen yıl Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin çözümüne katılma arzusunu dile getirdi. Aralık 2021’deki telefon görüşmelerinde Putin, Erdoğan’a Ukrayna’nın Minsk anlaşmalarını bozmak olan yıkıcı hattını sürdürdüğüne dikkat çekti.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

10 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

10 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

11 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago