Eski ABD Başkanı: Trump’un Planı Hukukun İhlali

Mirat Haber Ajansı

1976-1980 arasında ABD başkanlığı yapan ve ileri yaşına ragmen hayır işleri yapmakla tanınan Jimmy Carter yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump’ın Orta Doğu planının uluslararası hukuku ihlal ettiğini bildirerek Birleşmiş Milletleri İsrail’in Filistin topraklarını ilhak etmesini durdurmaya çağırdı.

İlk Evangelist ABD başkanı, yaptığı açıklamada, Trump planının İsrailliler ile Filistinliler arasında adil bir barış beklentisini karşılamadığını söyledi. İsrail ve Mısır arasında barış getiren dönüm noktası olan 1978 Camp David Anlaşmasını organize eden Carter, tek geçerli çözümün iki devletli çözüm olduğunu, planın bunu baltaladığını söyledi.

Başkan Carter, BM üye devletlerini BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymaya ve daha fazla Filistin toprağı kapmaya çalışan İsrail’in tek taraflı uygulanmasını reddetmeye çağırdı. Carter, İsrail’e ‘Yahudi halkının ulus-devleti’ denmesiyle planın aynı zamanda İsrail’in Filistin vatandaşlarının eşit haklarının reddedilmesini de teşvik ettiğini belirtti.

ABD tarihinin en uzun yaşayan başkanı 95 yaşındaki Carter, 1980’de ikinci seçimleri kaybettikten sonra sık sık kamuoyuna demeç verdi ve insani çalışmaları nedeniyle Nobel Barış Ödülü’nü kazandı. Son yıllarında, Yahudi devletini ağır şekilde eleştirmesi nedeniyle hem Siyonistlerden hem de Siyonizme destek veren kendi Evangelist cemaatinden yoğun saldırılara maruz kaldı. Carter geçmiş olarak atom fizikçisi, donanma subayı ve Georgia’da fıstık üreten bir toprak sahibi aileden gelme.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

1 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

1 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

2 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

22 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

23 saat ago