Gündem

Evi Terk Eden Kadın Nafaka Ödeyecek

Mahkeme evi terk eden kadına nafaka ödemek için kararı kesinleştirdi. Diyarbakır’da 50 yıllık bir çiftin boşanma davası, ilginç bir kararla sonuçlandı. Mahkeme, evden ayrılıp çocuklarıyla yaşamaya başlayan 78 yaşındaki kadının eşine yoksulluk nafakası ödemesine karar verdi. 50 yıllık eşinin terk ettiği adam “maddi durumum kötü” dedi. Mahkeme; 78 yaşındaki kadının nafaka ödemesine karar verdi. Diyarbakır’da yaşayan 50 yıllık çift, bir süre önce ayrıldı. 78 yaşındaki kadın, eşini terk edip çocuklarının yanına taşınma kararı aldı.  Maddi geliri olmadığı için mağdur olduğunu iddia eden eşi, nafaka davası açmaya karar verdi.

Çermik’te 50 yıllık evli 6 çocuk annesi emekli Z.A, (70) anlaşamadığı çiftçi kocası C.A’dan (78) ayrı yaşamaya karar vererek, çocuklarının yanına yerleşti. Maddi geliri olmadığı için mağdur olduğunu iddia eden C.A, “yoksulluk nafakası” almak için karısına dava açtı.

C.A, dava dilekçesinde, şunları söyledi:

“Davalı ile 50 yıllık evliliğimizden 6 çocuğumuz bulunuyor. Mutlu bir evliliğimiz vardı. Eşim evi terk edip, çocukların yanına giderek beni evde tek bıraktı. Evliliğimi devam ettirmek istiyorum. Hiçbir mal varlığım ve gelirim olmadığı için maddi sıkıntı yaşıyorum. Eşim emekli aylığı aldığı için keyifli bir yaşam sürmekte. Davalının maddi durumu iyi olmasından dolayı 1000 lira tedbir nafakası ödemesini talep ediyorum.”

Talebi değerlendiren mahkeme kararında, “Tarafların sosyal ve ekonomik araştırılması yapıldığında davalı Z.A’nın düzenli bir aylığa sahip olduğu, davacı C.A’nın ise sosyo-ekonomik durumunun zayıf olduğu, hayat şartları ve ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak, davanın kısmen kabulüyle davacıya 300 lira tedbir nafakası verilmesine hüküm kurulmuştur.” ifadelerine yer verdi.

Dava sonucunda; kadının ayrıldığı eşine her ay 300 TL nafaka ödemesi gerektiğine karar verildi. Kadının İsnaf talebi reddedildi.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

8 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

8 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

9 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago