“Filistin Özgürleşecek, Biden Bunu Görecek”

“Filistin Özgürleşecek, Biden Bunu Görecek”

New York’ta Filistin destekçisi gruplar, Joe Bideni Bağış Kampanyası esnasında Protesto Etti. Protestocular  “Filistin Özgürleşecek, Biden Bunu Görecek”  sloganları atarak, İsrail’i lanetlerken, Filistin’e destek verdiler. Göstericiler, İsrail’in Gazze’deki sivilleri öldürmesine ve ABD’nin bölgede kalıcı bir ateşkese destek vermemesine tepki gösterdiler. Ardından “Soykırımcı Joe” sloganı attılar.

New York’ta Biden’ın Bağış Kampanyasına Protesto 

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 başkanlık seçimleri için New York’ta düzenlenen bağış kampanyasına katılım sağladı. Etkinlik sırasında Filistin destekçisi gruplar Biden’i protesto etti. Biden’ın İsrail’e verdiği destek ve Gazze’deki sivil ölümlerine tepki gösteren protestocular, etkinlik alanında sloganlarla ve çağrılarla tepkilerini dile getirdiler. Protesto, güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Etkinlikte toplanan bağış miktarının yanı sıra Biden’ın politikalarına yönelik eleştirileri de gündeme taşıdı.

Filistin Destekçileri Biden’ın Ziyaretini Protesto Etti

ABD Başkanı Biden, 2024 başkanlık seçimleri çerçevesinde düzenlenen bağış kampanyası için New York’a ziyaret gerçekleştirdi. Ancak, bu ziyareti Filistin destekçisi gruplar protesto etti.

Biden, gösteri merkezi Radio City Music Hall binası önünde düzenlenen bağış etkinliğine katılmak için gelmişti. Ancak, binanın önündeki yüzlerce sivil aktivist, Biden’ın katil İsrail’e verdiği destekten dolayı protesto düzenledi.

Protestocular Biden’a ve Destekleyenlere Sloganlarla Tepki Gösterdi

Protestocular, İsrail’in Gazze’deki sivilleri öldürmesine ve ABD’nin bölgede kalıcı bir ateşkese destek vermemesine tepki göstermek için çeşitli sloganlar attılar. “Soykırımcı Joe” ve “Filistin özgürleşecek, Biden bunu görecek” gibi sloganlar, protestonun ana temasını oluşturdu.

Biden’a destek veren eski başkanlar Barack Obama ve Bill Clinton da protestocuların hedefi oldu. Etkinliğe katılan diğer ünlü isimler de protesto sırasında tepki aldılar.

Güvenlik Önlemleri Altında Çağrı Yaptılar

Protesto, olağanüstü güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Ancak, bu önlemlere rağmen Filistin destekçileri, Gazze’de acil ateşkes taleplerini dile getirdiler ve New York’taki Demokrat seçmene sandıkta tepki gösterme çağrısında bulundular.

Biden’ın, Obama ve Clinton’ın yanı sıra birçok ünlü ismin de katılacağı etkinlikte toplayacağı bağış miktarının 25 milyon doları bulması bekleniyor. Ancak, protestolar, bağış etkinliğinin gündeminde önemli bir yer tuttu ve Biden’ın politikalarına yönelik eleştirileri gündeme getirdi.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Gazze Konusunda Mısırlı Gazeteciden Çarpıcı Eleştirisi

Gazze Konusunda Mısırlı Gazeteci Mu'tez Matar'dan Çarpıcı Eleştirisi Müslümanların suskunluğu, Mısırlı gazeteci Mu’tez Matar'ı çileden…

4 saat ago
  • Gündem

İngiliz Milletvekili Sultana: İsrail’e Silah Satışını Durdurun

İngiliz Milletvekili Sultana: İsrail'e Silah Satışını Durdurun İngiliz Milletvekili Sultana, Gazze'deki Krizin bir an önce…

4 saat ago
  • Gündem

SGK’dan Müjde: 47 İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Alındı

SGK'dan Müjde: 47 İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Alındı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son olarak…

5 saat ago
  • Gündem

Üniversite Eylemleri İsrail’in Sonunu Getirecek

Üniversite Eylemleri İsrail'in Sonunu Getirecek Amsterdam Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Gösterisi: İsrail Politikaları Protesto Ediliyor.…

7 saat ago
  • Gündem

Bazı AB Ülkeleri, 21 Mayıs’ta Filistin Devletini Tanımaya Hazırlanıyor.

Bazı AB Ülkeleri, 21 Mayıs'ta Filistin Devletini Tanımaya Hazırlanıyor: İrlanda ve İspanya Öncülük Ediyor Bazı…

8 saat ago
  • Makale

AVRUPA İSLAMLAŞMAYA FRANSA’DAN BAŞLAYACAK (ENDİŞE!)

Kendine özgü laiklik anlayışıyla din ve devletin kesin hatlarla birbirinden ayrıldığı Fransa’da, 1950’lerde inşa edilen…

8 saat ago