Filistinli mültecileri Lübnan’dan ayrılmaya zorlamak için girişimler artıyor

Filistinli insan hakları grupları, Filistinli mültecileri Lübnan dışına itmeyi amaçlayan kapalı kapılar ardında hazırlanan planlar konusunda uyarıda bulundu.

Mirat Haber Ajansı

Filistinli gruplar dün, Filistinli mültecileri Lübnan dışına itmeyi amaçlayan kapalı kapılar ardında hazırlanan planlar konusunda uyarıda bulundu. Filistinlilerin Lübnan’daki medyasına göre, birçok avukat, çaresiz mültecileri tazminat almaya ve daha iyi bir yaşam arayışı için yurtdışına taşınmaya teşvik etmeye yönelik sistematik çalışmalar yapmaya başladı.

Bu faaliyetler aslında onları geri dönüş haklarından feragat etmeye ve Filistin direncinin sembolü olan mülteci kamplarını terk etmeye itme çabaları. İddialara yanıt olarak FKÖ kaynakları, tüm Filistinli grupların bu önlemlerle mücadele etmek için atılabilecek adımlar üzerinde çalıştığını açıkladı. Lübnan’da ve Ürdün’de 1948’den kalma kalabalık Filistinli göçmen gruplar yaşamakta. Bunlar hala mülteci kamplarında bulunuyor.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

6 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

6 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

7 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago