Orta Doğu

Filistinliler için BM yardımcları sona erdi

Mirat Haber Ajansı

Birleşmiş Milletler Filistinli mülteciler ajansı, tarihinde ilk kez yıl sonuna kadar parasının bittiğini söyledi. Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler için BM Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), BM üye devletlerinden ve Avrupa Birliği’nden gelen fonlara güveniyordu, ancak bunun yıllarca kronik olarak yetersiz finanse edildiğini söyledi. UNRWA genel komiseri Philip Lazzarini, Perşembe günü Gazze’de düzenlediği basın toplantısında, ajansın “uçurumun kenarında” olduğunu söyledi.

Daire, bu ayın başlarında Kasım ayı sonuna kadar 70 milyon dolar toplanması gerektiğini, aksi takdirde yıl sonuna kadar binlerce çalışanın tam maaşını ödeyemeyeceğini söyledi. UNRWA 28.000 kişilik tüm işgücüne yılın geri kalanında maaşlarını ertelemek zorunda kalacağını bildirmişti. Lazzarini, UNRWA’nın bu yıl, mültecilerin ihtiyaçlarının COVID-19 salgınının etkileriyle birleştiği bir dönemde, 2012’den bu yana en düşük düzeyde katkı aldığını söyledi. UNRWA ayrıca koronavirüs salgını nedeniyle Gazze’deki sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu uyarısında da bulunuyor. Teşkilat, etkilenen işçilerin çoğunun mülteci olduğunu ve kesintilerin Orta Doğu’daki ülkelerdeki çalışanları etkileyeceğini söyledi. UNRWA, 1948’de İsrail’in kuruluşunu çevreleyen savaş sırasında evlerinden kaçan veya zorla evlerinden çıkan 700.000 Filistinli’ye yardım etmek için kuruldu. İşgal altındaki Batı Şeria’da, Gazze Şeridi’nde, Ürdün, Suriye ve Lübnan mülteci kamplarında yaklaşık 5,5 milyon mülteciye eğitim, sağlık, yiyecek ve diğer yardımları sağlıyor. Teşkilatın mali durumu, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump yönetiminin yüz milyonlarca dolarlık yardımı kesme kararının yanı sıra, önceki genel komiserinin yetkisini kötüye kullanmakla suçlanmasının ardından bir güven krizi nedeniyle de tahrip edildi.

Recent Posts

  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

56 dakika ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

2 saat ago
  • Gündem

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor İstanbul'un tarihi sembollerinden biri olan Kariye Camii, 79 yıl…

3 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “Adaletli Olun!”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

3 saat ago
  • Makale

KUR’AN’I ANLAMAK

İslam dini adına çok şey yazılmaktadır. Özellikle Ramazan ayı geldiği zaman TV kanallarında, camilerde ve…

4 saat ago
  • Gündem

UZUN ÖMÜR ŞANSLA DEĞİL KADERLEDİR

Liverpool'da 1912 yılında dünyaya gelen ve "en yaşlı erkek" unvanına sahip olan Tinniswood, kendisi kadar…

4 saat ago