Fırat Nehri’nde su seviyesi 5 metre düştü alarmı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Fırat Nehri’ndeki su seviyesinin son birkaç hafta içinde önemli ölçüde düştüğünü söyledi.

Mirat Haber Ajansı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Fırat Nehri’ndeki su seviyesinin son birkaç hafta içinde önemli ölçüde düştüğünü söyledi. Bu koşullar, içme suyu, elektrik ve sulama için nehre bağımlı olan üç milyondan fazla Suriyelinin hayatını ve geçimini tehdit ediyor. SOHR, bu kuraklık için Türkiye’yi suçladı. Kuruluşa göre Türkiye’nin su kaynaklarını “bloke etme ve nehrin suyunun yalnızca saniyede 200 metreküp Suriye’ye akmasına izin verme” iddiaları nedeniyle nehrin su seviyesinin beş metre düştü. Ancak Türkiye bu açıklamaları onaylamıyor.

 

Hak izleme örgütü, Türkiye’nin eylemlerinin Şam ile Ankara arasında 1987 yılında imzalanan anlaşmaya aykırı olduğunu da iddia etti. Anlaşma hükümlerine göre Türkiye, Suriye’nin saniyede en az 500 metreküp alacağını taahhüt etti. Fırat, Güneybatı Asya’nın en uzun nehri. Türkiye’den çıkıp Suriye topraklarını geçerek Dicle ile buluştuğu Irak’a geçiyor ve Şattülarab’ı oluşturuyor. 1989’da Suriye, Türkiye’den aldığı Fırat sularının yüzde 58’ini de Irak’a bırakmayı taahhüt etmişti.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Recent Posts

  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

12 dakika ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

1 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

2 saat ago
  • Makale

BU BENİM ÜLKEM Mİ..

BU BENİM ÜLKEM Mİ.. İnsanlar birlikte yaşamalarına rağmen, birbirlerine küsmüş veya birbirine yabancılaşmış gibi duyarsız…

3 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “CİHAD”

3 saat ago
  • Gündem

İNSAN DIŞKISI GİBİ HARAM KAZANÇLAR DA YENİLİP YEDİRİLEMEZ ?

Selamun Aleykum hocam. Geçtiğimiz günlerde medyada bir bilim adamı, bazı insanlara geçmişte zorla insan dışkısı…

3 saat ago