Fiyat İndirimi Sözüyle Gelmişti Bu 2. Zam

Olağanüstü İSKİ Genel Kurulu’nda İstanbul’da 2022 yılı itibariyle yüzde 17,80 oranında zam yapıldı. Zam görüşmesi sırasında CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı “İSKİ’yi batırmak istiyorlar” diye tepki gösterdi.

İBB Meclisi’nin aralık ayının oturumlarının ikinci birleşimi Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde meclis 2.Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında toplandı.

Oturumda olağanüstü İSKİ Genel Kurulu gerçekleştirilerek 2022 yılının zamlı su tarifesi belirlendi. Tarife Komisyonu Başkanı AKP’li Meclis Üyesi Hidayet Erdöl İSKİ’nin su tarifesine yüzde 57.38 oranında zam ve her ay TÜFE oranında zam önerdiğini belirtti.

İnsani su kullanım hakkının kaldırılmasıyla suya yüzde 25 oranında gizli zam yapıldığını belirten Erdöl, “Suya toplam yüzde 96 zam önerisi getirildi. AK Parti ve MHP grubu olarak bu teklifi kabul etmemiz mümkün değil” ifade etti.

Her ay TÜFE oranında zam önerisini kabul etmediklerini açıklayan Erdöl AK Parti ve MHP grubu olarak suya 2022 yılından geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranı olan yüzde 36.20 oranında zam önerisinde bulunduklarını belirtti. Erdöl, Eylül ayında su fiyatlarına yapılan yüzde 15,62’lik zammında yeniden değerleme oranından düşürülmesinin ardından yeni zam oranı ve fiyatın ortaya çıkacağını kaydetti. Bu durumda suya yüzde 20.58 zam önerilmiş oldu. Sayıştay’ın kestiği ceza nedeniyle kaldırılan insani su kullanım hakkının da geri getirilmesi önerildi.

Recent Posts

  • Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Haçlı Zihniyeti Hortlatılmak İsteniyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Haçlı Zihniyeti Hortlatılmak İsteniyor" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Parlamenterler Arası Kudüs…

16 saat ago
  • Gündem

ABD Üniversite Kampüslerinde Filistin Protestoları Büyüyor

ABD Üniversite Kampüslerinde Filistin Protestoları Büyüyor: İşte Son Durum ABD'nin çeşitli üniversitelerinde Filistin'e destek amacıyla…

17 saat ago
  • Gündem

Ahlam Albashır’a Verilen Ceza İslam’a Uygun Mu?

Ahlam Albashır'a Verilen Ceza İslam'a uygun mu? İstanbul İstiklal Caddesi Terör Saldırısı Davasında Karar: Ahlam…

17 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları 203 Gün Boyunca Sürüyor

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları 203 Gün Boyunca Sürüyor: Son Durum ve İnsani Kriz İsrail ordusu, Gazze…

18 saat ago
  • Gündem

Eğitim Dünyasının Değerli İsmi Dursun Ali Taşçı Vefat Etti

Eğitim Dünyasının Değerli İsmi Dursun Ali Taşçı Vefat Etti Eğitim ve Edebiyat Alanında İz Bırakan…

21 saat ago
  • Gündem

Tutuklanma Korkusu Netenyahu’nun Paçalarını Tutuşturdu

Tutuklanma Korkusu Netenyahu'nun Paçalarını Tutuşturdu. İsrail Uluslararası Ceza Mahkemesi Kararlarıyla Sarsılıyor: Netanyahu ve Galant Tutuklanabilir…

21 saat ago