Futbol dini 1

TRT’ye ve sözde İslâm’a saygılı TV ve gazetelere duyurulur

Ülkemizde ve dünyada futbol yalnızca kitleleri Allah’ı anmaktan uzak tutmak için değil aynı zamanda içki ve kumara yöneltmek için kullanılmakta, devlet de buna destek olmaktadır.

Uzun yıllar önce Cumhuriyet gazetesinin Marksist yazarlarından Ali Sirmen, futbol ilgisinden dolayı kendisine küçümsemeyle bakan yoldaşlarına yönelik şu savunmayı yapmıştı: “eğer futbol olmasa büyük kentlerin varoşlarındaki muhafazar eğilimli kitlelerin nereye yöneleceğini sanıyorsunuz?”

Ali Sirmen ve onun zihniyetindeki çevrelerin düşüncesi temelde buydu. Futbol, kitlelerin İslamiyete yönelmelerini engellemek için bir aldatma haline dönüşmüştür. İnsanlar Allah’ın zikri yerine sabahtan akşama takımlarını, maçları, transferleri, kavgaları düşünürler. En büyük bizim takım yani Allahu ekber yerine takım ekber derler. Tartışmalarda kavgalar edilir, bıçaklar çekilir. Bunun erkeklikle ilintili olduğu savunulur. Ölmeden son sözüm takımım denir. Doğan çocuklara takımın sembolü takılır. Bunların hepsi aslında sahte futbol dininin İslamiyete meydan okuma ibaderleridir.

Oysa hepsi bir aldanmadır. Bu aldanmayı ayakta tutmak için boş, kavgacı, sansasyonel adamlar televizyonlara çıkarılır. Her gün bir kanalda saatlerce kavgalı iddialı tartışmalar düzenlenir. Medyanın ayakta tuttuğu bu putperestlik dini, yani yaşam tarzı, muazzam medya desteğiyle toplumu hakimiyeti altına alır, gerçek dinden, mutluluğu mümkün kılan yegane şey olan Allah’ın sürekli anılmasını önler, aile düzenini etkiler, insanları kavgacı şeytani bir davranışa iter, siyasi ve iktisadi temel konulardan uzaklaştırır.

Futbol dini sadece şiddetle değil kumar ve içkiyle de iç içedir. İçki, meyhane kültürü, yenilince ve yenince kafaları çekmek, stadyumların etrafında birahaneler, yônetimlerin içkili lokantada buluşma geleneği, sözde saygınmış gibi sunulan rakı pisliği kültürü futbolla bütünleşik unsurlardır.

Kumar futboldan beslenerek gelişmiştir. Spor Toto ve Loto Türkiye’de 1970’li yıllarda artarak, kumarı kumarbazların dar halkasından çıkarıp normal insanlara, ev kadınlarına kadar yaymıştır. Milli Piyango’da sadece bilet alınırken Toto ve Loto’da maçları derinliğine bilmek ve takip etmek gerekir.

İşsiz gençler günlerini bahis dükkanlarında geçirmekte, kendini sadece Türkiye değil bütün Avrupa ve Kuzey Afrika liglerini izlemeye zorunlu görmekte, toplumda üretemeyen, bağımlı, tehlikeli bir yük olarak yaşamaktadır.

Devlet eliyle yapılan bu harama teşvik AK Parti iktidarında ortadan kalkmamış, tersine özelleştirilmiş, genişletilmiş, entegre dev bir endüstriye dönüşmüştür.

İnsanlarımızın boş bir meşgale olan futbol dini ve bunu çevreleyen alkol, kumar ve şiddet kültüründen kurtarılması bütün Müslümanların düşünmesi gereken kamusal bir görevdir. Ancak kurtarılmaları bir yana devletimizin organları ve iştirakleri doğrudan ve dolaylı yollarla bunları teşvik etmektedir.

Din karşıtı bu endüstriye teşvikin nasıl yapıldığını ve nasıl önlenebileceğini gelecek yazıda ele alacağız.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

14 saat ago
  • Gündem

KFC’YE BOYKOT DARBESİ

KFC'YE BOYKOT DARBESİ KFC, Malezya'da 108 Şubesini Geçici Olarak Kapattı: Boykot Darbesi! Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye…

14 saat ago
  • Gündem

Muğla Seydikemer’de İnovatif Tarım: Pilotun Topraksız Çilek Üretimi

Muğla Seydikemer'de İnovatif Tarım: Eski bir yolcu uçağı pilotu Kadrican Pehlivan, modern tarım teknikleriyle dikkat…

15 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

17 saat ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

18 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

19 saat ago