Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazze’deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırı ve boğucu kuşatması 7. ayında devam ederken, bölgede yaşayan Filistinli çocuklar, “normal” hayatlarına devam etmenin zorluklarıyla karşı karşıya. Bu zorlu süreçte, savaşın gölgesi altında yaşayan çocuklar, eğitim hakkını elde etmek için mücadele ediyor.

Halife Bin Zayed Okulu’nda Eğitim Yeniden Başladı

Gazze’nin kuzeyinde bulunan Meşru Beyt Lahiya’daki Halife Bin Zayed Okulu, yerinden edilmiş çocuklar için barınma merkezinde başlatılan okul projesine ara vermek zorunda kalmıştı. Ancak, Gazze’nin kuzeyindeki binlerce Filistinli’nin saldırılardan kaçarak sığınmak zorunda kaldığı Halife Bin Zayed Okulu’nda, Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak yerinden edilmiş 115 öğrenci için 7 ay aradan sonra ilk kez eğitim faaliyetine başlandı.

Filistinli Çocuklar Eğitim İçin Mücadele Ediyor

Savaşın gölgesinde yaşayan Filistinli çocuklar, eğitim hakkını elde etmek için kararlı bir şekilde mücadele ediyorlar. Gazze’deki eğitim kurumları, saldırılar ve kuşatma altında bile eğitim faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor. Bu çocuklar, yaşadıkları zorluklara rağmen umutlarını koruyarak, geleceklerini inşa etme yolunda adımlar atmaya devam ediyorlar.

Sonuç ve İnsani Yardım Çağrısı

Gazze’deki çocukların eğitim hakkını elde etmeleri için uluslararası topluma insani yardım çağrısı yapılıyor. Savaşın gölgesinde yaşayan bu çocukların geleceklerini güvence altına alabilmeleri için acil eğitim ve insani yardım desteği gerekiyor. Bu desteklerle, Gazze’deki çocuklar umut dolu bir geleceğe adım atabilirler.

HABER YORUM

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve boğucu ablukası, maalesef masum çocukların yaşamlarını derinden etkiliyor. Ancak, bu zorlu süreçte dahi, Filistinli çocuklar umudun ışığında eğitim mücadelesi vermeye devam ediyorlar.

Meşru Beyt Lahiya’daki Halife Bin Zayed Okulu, savaşın gölgesinde kalan çocuklara bir umut kaynağı olmuştu. Ancak saldırılar ve kuşatma, okulun eğitim faaliyetlerine ara vermesine neden oldu. Binlerce çocuk, sığınma merkezlerinde yaşam mücadelesi verirken, umutlarını eğitimle yeşertmek istiyorlar.

Savaşın en çok etkilediği minik bedenlerin, saldırıların gölgesinde okullara koşması ve gözlerinde ki parlayan umut ışığı, bizleri de derinden etkilemiş durumda…

O pırıl pırıl parlayan gözleri öpüyoruz… Rabbim yar ve yardımcıları olsun inşaallah!

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

 

Recent Posts

  • Gündem

SULTAN VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR! (I)

Gelin bugün tarihin tozlu rafları arasında küçük bir gezinti yapalım… İdeoloji simsarlığı yapmadan… İşin gerçeği,…

5 saat ago
  • Makale

İSLAM GENÇLİĞİ TEBLİĞ VE MUSAB BİN UMEYR ÖRNEĞİ

Hucurat Suresinin on beşinci âyetinde işaret buyurulduğu üzere Müslüman için hayat, iman ve cihad’dır. Cihadın…

5 saat ago
  • Gündem

BAŞÖRTÜSÜNDEN VAZ GEÇME DENEYİMİ

Ayşe Böhürler  Yenişafak’ta yayınladığı” Başörtüsünden Vaz Geçme Deneyimi “ başlıklı yazısının son bölümünde  şöyle diyor:…

6 saat ago
  • Gündem

İKÇÜ’deki Gazze Çadırı İkinci Haftasını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere karşı sürdürdüğü ölümcül saldırılara karşı bir…

7 saat ago
  • Makale

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ!

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ! Kamu Yararına çalışan “Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği”ni zaman zaman ziyarete giderim.…

7 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı: "Meydan Okumak Benim Hayat Sembolüm" Bir Kız Çocuğunun Cesareti Gazze'den…

1 gün ago