Gençler, hamile genç kadınlar yoğun bakımda artıyor

Gençler arasında mutasyonlu virüsün özellikle çok hızlı yayıldığı bilgisini veren Prof. Dr. Seval İzdeş, gençlerin “bana bir şey olmaz” diye gezdiğini fakat hastanelerinin acil koğuşunda kalp krizi geçirenler, kalbi iltihaplananlar, kalp kası iltihaplananlar arasında çok sayıda genç bulunduğunu belirtiyor.

Mirat Haber Ajansı

Toplum kapanmaya girerken, pek çok kesim için tehlike henüz geçmiş değil. Hem gençler hem de gebeler risk altında. Sağlık alanında uzmanlar, bu duruma özellikle gençlerde oluşan rehavetin, “bize bir şey olmaz” düşüncesinin sebep olduğuna dikkat çekiyor. Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım’ın başındaki Prof. Dr. Seval İzdeş, hastaların eskiden 65 yaş üstünde olduğunu söyleyerek, yoğun bakımdaki yaş oranının düştüğüne ve an itibariyle 50 ile 60 yaş arasına indiğini belirtmekte. Ek olarak bu nisbeten gençleşen ortalam yaşın yanısıra daha önce hemen hiç enfesiyon vakası gelmeyen gebelerin de yoğun bakıma geldiğini belirtiyor. Halen 3 hamile genç kadının birimde tedavi gördüğünü aktaran profesör, bu kadınların 20’li yaşlarda olduğunu ve solunum cihazına bağlı entübe hastalar olduğunu paylaşmakta.

Gençler arasında mutasyonlu virüsün özellikle çok hızlı yayıldığı bilgisini veren İzdeş, gençlerin “bana bir şey olmaz” diye gezdiğinifakat hastanelerinin acil koğuşunda kalp krizi geçirenler, kalbi iltihaplananlar, kalp kası iltihaplananlar arasında çok sayıda genç bulunduğunu belirtiyor. Aşılama süreci kademeli olarak sürerken, aşının tek başına yeterli olmayacağını, önlemlere uymak hala en önemli konu olduğunu da ekleyen İzdeş, konuyla ilgili “maske, mesafe, hijyen” kurallarına mutlaka uyulması gerektiği kalabalık alanlarda bulunulmaması gerektiğini vurguluyor.

Recent Posts

  • Gündem

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı: "Meydan Okumak Benim Hayat Sembolüm" Bir Kız Çocuğunun Cesareti Gazze'den…

14 saat ago
  • Gündem

Yahya Sinwar Kimdir?

Yahya Sinwar Biyografisi Yahya Sinwar (Arapça: يحيى السنوار, D.T 1962), Yehya Sinwar olarak da bilinir,…

15 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı

Gazze'de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı Gazze Şeridi'nde Kıtlık Tehdidi Yeniden Gündemde Gazze Şeridi'ndeki…

15 saat ago
  • VİDEOLAR

FETVA İSTE “Kabir Azabı”

16 saat ago
  • Gündem

BAŞ ÖRTÜLÜ HAKİM LAİKLİĞE AYKIRIDIR

Önce 17 Mayıs 2024 tarihli haberi okuyalım: {Başörtülü Hakimeyi reddetti... Gerekçe Laikliğe aykırılık. Ankara 1'inci…

16 saat ago
  • Gündem

PUT KRAVAT

Odatv yazarlarında Hurrem Elmascı Cumhurbaşkanımızın taktığı son kravatın desenlerini pek beğenmiş ve sırası gelmişken kravatın…

17 saat ago