Gönül Belediyeciliği Seferberliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti il başkanları toplantısında konuştu. Milletvekilliği seçimlerinde oy kaybının nedenlerine dikkat çektikten sonra; yerel seçimlerin bu oy kayıplarını telafi etmesi gerektiğinin üzerinde durdu.

Halkın şikayetlerini de dile getiren Cumhurbaşkanı, yerel seçimlerdeki belediye başkanlarının seçilmesi konusunda önemli temel bir yönü öne çıkardı. O da ‘’gönül belediyeciliği’’ oldu.

Alınan şikayetler arasında belediye başkanlarının makamlarından halka inemedikleri, kibirli tutum ve davranışları ile halka üsten baktıkları, halk ile ilişkilerini ‘’Ak Parti nasıl olsa kazanır biz de kazanırız’’dercesine bir tutum sergilediklerini vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı bu şikayetler içinde ‘’ benim dükkanıma gelip bir bardak çay içmeyen belediye başkanını ne yapayım’’ diye şikayet edenleride dile getirdi. Bu şikayetlerin ciddi bir kısmının parti içinden geldiğinide söylemekte yarar var.

Cumhurbaşkanı  ‘’ 24 Hazırını doğru analiz edemezsek kendi ilkelerimizle  çelişmiş oluruz. Nerede yanlış yaptık nerede hatamız var, bunları düzeltmek zorundayız. Ancak bu şekilde milletin karşısına çıkabiliriz. Yerel seçimlerde millete  büyük kongrede ilk mesajı vereceğiz. Ardından  devam edeceğiz. Seçim sonuçlarını kişisel kariyeri ile irtibatlandırıp eğip bükenler, millete yanlış yapar, o da Ak Partide yer alamaz’’ dedi.

Cumhurbaşkanı, belediye ve milletvekilleri ile ilgili gelen raporlarda; seçmene karşı  tevazu sahibi olmadıklarını, kibirli  tutumlara girildiğinin altını çizdi.

Gönüllere giremeyen belediye başkanı ve millete tepeden bakan  belediye başkanı ve milletvekilleri için‘’ kusura bakmayın bu millet şamar oğlanı değil alır seni kenara koyar. Aday tespitlerinde, en güçlü olduğumuz yerlerde güçlü bir puan kaybına neden olduysak nefsimizde  arayacağız’’dedi.

Cumhurbaşkanı hizmetlerle övünülemeyeceğini, seçilen insanın bunu yapmakla zaten  mükellef olduğunu vurgulamasının yanında ‘’çok iyi hizmtler yapmış olabiliriz  ama yeterli değildir gerektir. Yeterli olan gönüllere girmektir. Vatandaşa tepeden bakıyorsak, kusura bakmayın bu millet  şamar oğlanı deği’’ dedi.

Yeni seçilecek olan belediye başkanlarını, anladığımız kadarı ile Cumhurbaşkanı saha yoklaması ile halkın istediği kişiyi öne çıkaracağı görülüyor.

Parti içindeki kulislerin artık belediye başkanlığı konusunda etkili olamayacağı mesajını da veren Cumhurbaşkanı ‘İş bitirme potansiyeline hem halkla durumuna bakara adım atacağız’’dedi.

Yerel seçimlerin genel seçimlerden temel farkı olan, kişileri halkın istemesi olmuştur. Hangi partiden olursa olsun, halkın istediği kişi o beldede rahatlıkla belediye başkanı seçilebilmektedir.

Ak Parti teşkilatı içinde dahi şikayet konusu olan belediye başkanları; durum onu gösteriyor ki ciddi oranda değişecektir.

Sivil toplum örgütlerinin yapacağı kişi üzerindeki çalışmaları ve tercihleri,  teşkilatların önerdiği belediye başkanından daha etkili ve halka yakın olacağı da ayrıca göz önüne alınmalıdır.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

14 saat ago
  • Gündem

KFC’YE BOYKOT DARBESİ

KFC'YE BOYKOT DARBESİ KFC, Malezya'da 108 Şubesini Geçici Olarak Kapattı: Boykot Darbesi! Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye…

14 saat ago
  • Gündem

Muğla Seydikemer’de İnovatif Tarım: Pilotun Topraksız Çilek Üretimi

Muğla Seydikemer'de İnovatif Tarım: Eski bir yolcu uçağı pilotu Kadrican Pehlivan, modern tarım teknikleriyle dikkat…

15 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

16 saat ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

18 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

19 saat ago