Ekonomi

Günde 10 Milyon Metreküp Doğal gaz Üretilecek

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Karadeniz’de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek “Karadeniz’de ilk üretim 2023’te olacak. Başlangıçta günde 10 milyon metreküp, plato üretimde günlük 40 milyon metreküp gaz üretilecek” dedi.

BMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda, TPAO’nun 2019 ve 2020 yılı hesapları görüşüldü. Bilgin, komisyonda yaptığı sunumda, şirketin 4 ülkede 9 projede yer aldığını söyledi.

Geçen yıl 34 yeni keşifle 70,7 milyon varil petrol eşdeğeri rezervin kaynaklara eklendiğini belirten Bilgin, üretilenden daha fazla yeni rezervin, keşiflerle yerine konduğunu belirtti.

Türkiye’nin üç sondaj gemisi olduğunu ve dördüncü geminin yolda olduğunu vurgulayan Bilgin, “İki sismik gemimiz de envanterde bulunuyor. Dördüncü sondaj gemimiz Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerimiz için planlandı.” diye konuştu.

Bilgin, söz konusu geminin Taşucu’nda yaklaşık iki ay süreyle sondaja hazırlanacağını belirterek “Temmuz başı gibi Akdeniz görevine hazır olacak.” dedi.

Derin denizlerde bir sondajın maliyetinin yabancı ortaklarla 246 milyon dolara, TPAO’nun imkanlarıyla ise 33 milyon dolara mal olduğunu kaydeden Bilgin, “Bu da derin denizlerde rekabet edilebilir, sürdürülebilir gücümüzün göstergesi.” dedi.

Ayrıca Sakarya Gaz Sahası’nın güncel durumunu gösteren bir video da komisyon üyelerine izletildi.

 

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

11 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

12 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

12 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

12 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

13 saat ago