Gündem

Hiç Düşündünüz mü? KUR’ÂN’DA NELER VAR?

Allah, şanı yüce olan ve varlığını kendi zatından alan Rab’dir. O bütün varlıkların yaratıcısıdır. İnsanı, denemeye uğratmak için ebedilik takdir ederek en güzel kıvamda fakat en ağır çirkinliklere de yönelebilecek şekilde yaratmıştır.

Yaratılışındaki güzelliği koruyabilmesi ve ebedi hayatını Cennet ile taçlandırabilmesi için insana, insanlar arasından seçilen Nebiler-Resüller (Peygamberler) aracılığıyla iman ve hayat düzeni olarak İslam Dini gönderilmiştir.

Rabbimiz tarafından İslam Dini’nin son ve evrensel kılınan Nebi-Resul’ü Hz. Muhammed’dir. Son ilahi yasalar dizisini oluşturan Kur’ân-ı Kerîm Hz. Muhammed’e indirilmiş ve onun tarafından açıklanıp uygulanarak tebliğ edilmiştir.

Özetlersek İslam’ın omurgasını oluşturan Kur’ân’dır.

Tarihi süreçlerden günümüze Kur’ân uygulanmış ve insanlık değerleri ve medeniyeti zirveye taşınmışsa da özellikle son asrımızda ateist-deist kişi, yasa  ve kurumlarca hayattan dışlanmış ve bize de onaylatılmıştır.

Sonuçta kişisel, ailevî ve toplumsal hayatımızda pek çok Kur’ân dışı inanç ve yaşam şekli yaygınlaşmıştır.

Bu sebeple bizler Kur’an’da neler olduğunu öğrenmek mecburiyetindeyiz.

Kur’ân’ımızın söz ve mana olarak Allah’ın Kitabı olduğuna inancımız ve Kur’ânî bir toplum düzeni inşası tasavvurumuz varsa -ki imanımızın gereği olması gerekir- Kur’ân’da neler olduğunu bilmeli ve çevremize açıklamalıyız.

Biz, Kur’ân ile ilgili olarak acilen bilinmesi gerekenleri de dikkate alarak 40 maddelik bir özet çıkardık; böylece  Kur’ân’da Neler Var? konusuna ışık tutmaya çalıştık. Böylesi bir çok kırk madde daha çıkarılabilir.

Yazma Vesilesi:

Güner Akça isimli ilahiyat akademisyeni hocamız Kur’ânda Neler Yok başlığı altında  iki kelimelik veya birer kısa cümlelik cevaplarla örneğin Kur’anda mevlid yok, kız sünneti yok tarzında bir şeyler karalamış. Sosyal Medyada önüme düştü. Benim de Kurân’da Neler Var isimli  kırk maddelik bu yazıyı yazmama vesile oldu.

Devam edecek…

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, günümüzde tasvip etmediğimiz şekilde siyasal bir kimliğe bürünerek eylemlere…

13 saat ago
  • Gündem

Devlet Bahçeli’den İmamoğlu’na Sert Hamas Cevabı

Devlet Bahçeli'nin Sert Tepkisi: "Hamas'a Terör Örgütü Demek, Siyonizm'in Değirmenine Su Taşımaktır!" Devlet Bahçeli'nin CNN…

14 saat ago
  • Gündem

İslam’ın Emretmiş Olduğu Cihad Şekilleri

İslam’ın emretmiş olduğu Cihad  şekillerini dört ana noktada toplamak mümkündür... 1-Cihadı Ekber: Hiç şüphesiz insan,…

15 saat ago
  • Gündem

Simit Fiyatlarına Bakanlık Denetimi: Onay Zorunluluğu Geldi

Ticaret Bakanlığı, simit fiyat tarifelerine ilişkin önemli bir değişiklik yaptı. Ekmek fiyatlarındaki düzenlemeler benzeri, simit…

16 saat ago
  • Makale

CUMHURBAŞKANIMIZ, BAKANLARIMIZ VE ALİ ERBAŞ İÇİN YABANCI LÜKS ARABA AYIPTIR VE GÜNAHTIR

Tevazu Bilinci Olmayanların İtibarı da Olmaz AHMET HAKAN -ALİ ERBAŞ Bizim müftü çocuğu olup İmam…

17 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR I

“İsraf etmeyin” emrinin akabinde Allah'ın israf edicileri sevmediğine vurgu yapılması israfın önemli haramlardan biri olmasına…

17 saat ago