Güney Asya

Hindu Tepkisi Ardından Müslümanlı Reklam Kaldırıldı

Mirat Haber Ajansı

Hindistan’ın en iyi mücevher markalarından biri olan Tanişk (Tanishq), halkın tepkisinden sonra “Ekatvam” (Birlik) kampanyası kapsamında yayınlanan kısa bir reklam filmini kaldırdı. Reklamda Müslüman bir ailenin hamile Hindu gelinleri için bir tören düzenlediği görülüyor. Hindistan’ın en büyük holdinglerinden biri olan Tata Group’un sahibi olduğu marka, yaptığı açıklamada, çalışanlarının, iş ortaklarının ve mağaza personelinin incitici duygularını ve esenliğini göz önünde bulundurarak reklamı geri çektiğini söyledi.

Tanishq, reklamın yayınlanmasının ardından çevrimiçi Hindu aşırı grupları tarafından sosyal medyada trollerle tehdit edildi ve inançlar arası evlilikleri “teşvik etmek” ile suçlandı. Birkaç kullanıcı Twitter’da #BoycottTanishq hashtagini kullandı ve markayı “cihat sevgisini” desteklemekle suçladı. Müslüman erkekleri Hindu kadınları evlendirmekle ve onları İslam’a dönüştürmekle suçlayan başka bir Hindu kampanyası da oldu. Bazı kullanıcılar Tanishq’i sadece “Müslüman takılarını” tanıtmakla suçladı. Tanishq markasının holding şirketi Titan Company Ltd.’nin hisseleri, Hindistan ulusal borsasında %2,5 düşüş gösterdi. Bununla birlikte, Hindistan’ın ana muhalefet partisi olan Kongre’nin birkaç lideri, markanın bağnazlığa direnmesini istedi ve Tata Grubu’nun eski başkanı Ratan Tata’yı bu konuda tavır almaya çağırdı. Tata Group’un markaları daha önce, Hindu dinine göre kocasıyla öldürülmesi gereken ya da en azından yeniden evlenmesi yasak olan dul eşlerin yeniden evlenmesi gibi Hindularla çelişen çeşitli sosyal konularda filmler yayınladı. Bu filmler de önemli tepki aldı, ancak geri çekilmedi. Reklamın kaldırılması, Hindistan’ın dini azınlıklara ve insan hakları ihlallerine muamelesi nedeniyle ilgi odağı olduğu bir zamanda gerçekleşti.

Recent Posts

  • Gündem

DÜNYADA ŞERİATLA YÖNETİLEN TEK ÜLKE İSRAİL’DİR!

Dünyada  Şeriatla Yönetilen Tek  Ülke İsrail'dir.. Yeryüzünde dini yönetim, diğer adıyla şeriatla yönetilen tek devlet…

51 dakika ago
  • Ekonomi

Bakanlık Düğmeye Bastı: Tavuk Etine İhracat Sınırlaması Getirildi!

Son zamanlarda artan beyaz et fiyatları nedeniyle Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Tavuk eti ihracatı aylık…

2 saat ago
  • Gündem

Columbia Üniversitesi ile Eylemci Öğrenciler Arasında Uzlaşı Sağlanamadı

Columbia Üniversitesi ile eylemci öğrenciler arasında uzlaşı sağlanamadı.. Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları: Uzlaşı Sağlanamadı, Öğrencilere…

3 saat ago
  • Gündem

ÜLKEMİZİN İLK VEGAN RESTORANI “TELEZZÜZ” AÇILDI

Medyaya yansıyan 29 Nisan 2024 tarihli günlük haberlerden biri şöyle: Ünlü ‘Koç’lardan merhum Vehbi Koç’un…

4 saat ago
  • Gündem

ERDEMLİLER İTTİFAKI (HİLFÜ’L-FUDUL) HER ZAMAN VE HER YERDE KURULMALIDIR

İslam alimi olan Ali Muhyiddin el-Karadaği Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanıdır. O, Gazze'deki ve dünyanın…

5 saat ago