Gündem

HÜSNÜ AKTAŞ’TAN YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Yazar Hüsnü Aktaş Misak Dergisi Mayıs sayısında, “Belediye Seçimleri, Cumhur İttifakının Zaafları ve Siyasi Ahlak” başlıklı bir makale kaleme aldı.  Hüsnü Aktaş, makalede Ak Parti açıcında çok önemli konulara işaret etti.  Aktaş, “Ak Parti Teşkilatları, Devlet Dairesine dönüşmüştür” dedi.

AK Parti’nin Oy Kaybı Sistematik Devam Etti

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Belediye Seçimleri Ak Parti açısından dramatik bir tabloyu ortaya çıkarmıştır.  Ak Parti bir yıldan az bir sürüde 2 milyonun üzerinde oy kaybetmiştir.

2019 AK Parti’nin 776 Belediyesi vardı. 31 Mart 2024 tarihinde 507 Belediye Başkanlığı kazanmıştır.  Ak Parti geçtiğimiz dönemlerde rakiplerine fark attığı birçok ilde önemli kayıplar verdi.

Seçimlerde oy istemek de dahil olmak üzere AK Parti’nin yapması gereken bütün işler AK Parti’nin teşkilatları da bu resimde, vatandaşların taleplerini merkeze ileten birimler olmaktan çıkmış ve bir devlet dairesine dönüşmüştür. Bu anlayış birçok problemi beraberinde getirmiştir.

AK Parti Halk Nezdindeki Gerileyişini İyi Tahlil Edememiştir

AK Parti özellikle 2015’ten beri seçmen tabanını zayıflatan bir süreci ‘efradına cami ve ağyarına mani’ bir şekilde tahlil edememiştir.

Hüsnü Aktaş, yazısının devamında Recep Tayyip Erdoğan’ın halk üzerindeki eski etkisini kaybettiğinin altını çizdi.

Bugün bütün bir parti Recep Tayyip Erdoğan’ın eline bakıyor ama Erdoğan artık kitlelerde eskisi gibi bir heyecan uyandıramıyor. Kurulduğu ilk günlerde ısrarla üzerinde durdukları ortak akıl, liyakat, ve adalet gibi kavramlar, zaman içerisinde değerlerini kaybetmiştir.

Haber: Ziya Gündüz

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

 

 

 

Recent Posts

  • Makale

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE)

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE) Rusya’da, gerçek anlamda ülke muhalefetine yeni anlamlar yükleyen batı güdümlü…

1 saat ago
  • Gündem

SULTAN VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR! (I)

Gelin bugün tarihin tozlu rafları arasında küçük bir gezinti yapalım… İdeoloji simsarlığı yapmadan… İşin gerçeği,…

10 saat ago
  • Makale

İSLAM GENÇLİĞİ TEBLİĞ VE MUSAB BİN UMEYR ÖRNEĞİ

Hucurat Suresinin on beşinci âyetinde işaret buyurulduğu üzere Müslüman için hayat, iman ve cihad’dır. Cihadın…

10 saat ago
  • Gündem

BAŞÖRTÜSÜNDEN VAZ GEÇME DENEYİMİ

Ayşe Böhürler  Yenişafak’ta yayınladığı” Başörtüsünden Vaz Geçme Deneyimi “ başlıklı yazısının son bölümünde  şöyle diyor:…

11 saat ago
  • Gündem

İKÇÜ’deki Gazze Çadırı İkinci Haftasını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere karşı sürdürdüğü ölümcül saldırılara karşı bir…

12 saat ago
  • Makale

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ!

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ! Kamu Yararına çalışan “Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği”ni zaman zaman ziyarete giderim.…

12 saat ago