Dünya

İNGİLİZLER, RUSYA YAPTIRIMLARININ KALDIRILMASI İÇİN REFERANDUM ÇAĞRISINDA BULUNDU!

10 bin İngiliz, Rusya karşıtı yaptırımların kaldırılması için imza kampanyasına destek verdi.

Parlamentonun internet sitesinde yer alan verilere göre, İngiltere’de 10.000’den fazla kişi Rusya’ya yönelik yaptırımların kaldırılması için referandum çağrısında bulunan bir imza kampanyasına destek verdi.

Dilekçede, “Hükümet politikasını değiştirmezse, İngiltere’de bu konuda en fazla altı ay içinde bir referandum yapılması gerekir” diye belirtiliyor.

Belgede, Londra’nın Ukrayna’daki çatışmaya ülke vatandaşlarının herhangi bir yetkisi olmadan müdahale ettiği ve bunun karşılığında ekonomik sonuçları yaşamaya zorlandığı belirtiliyor.

Ayrıca belgede, “Bunlar arasında enerji fiyatlarındaki artışlar, yaşam maliyeti, faiz oranları, enflasyon, işsizlik, yüksek vergiler ve oranların yanı sıra grevler, iş yerlerinin zarar görmesi ve kamu hizmetlerinde kesintiler yer alıyor.” ifadeleri geçiyor.

Parlamentonun internet sitesinde yer alan bilgilere göre, dilekçe on binden fazla imza toplarsa, hükümetin buna yanıt vermesi gerekiyor. 100 bin imza olması halinde belge mecliste görüşülecektir.

Ukrayna’daki çatışmalar nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımlar ve Moskova’nın misilleme önlemleri milyonlarca İngiliz hanesini vurdu. Ülke, rekor yüksek enflasyon nedeniyle bir grev dalgası yaşıyor. Demiryolu şirketleri, havaalanları, avukatlar, postacılar ve diğer sektörlerdeki çalışanlar protestolara çıkıyor.

Mayıs ayında, Birleşik Krallık Finansal Hizmetler Kurumu, geçen baharda kamu hizmeti ödemelerinde ciddi sorunlar yaşayan 7,8 milyon vatandaş sayısının bu yılın ocak ayında 10,9 milyona yükseldiğini bildirdi.

Çeviri: Zehra Kaplan

Kaynak: https://ria.ru/20230625/britaniya-1880351922.html

 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Gazze Konusunda Mısırlı Gazeteciden Çarpıcı Eleştirisi

Gazze Konusunda Mısırlı Gazeteci Mu'tez Matar'dan Çarpıcı Eleştirisi Müslümanların suskunluğu, Mısırlı gazeteci Mu’tez Matar'ı çileden…

7 saat ago
  • Gündem

İngiliz Milletvekili Sultana: İsrail’e Silah Satışını Durdurun

İngiliz Milletvekili Sultana: İsrail'e Silah Satışını Durdurun İngiliz Milletvekili Sultana, Gazze'deki Krizin bir an önce…

8 saat ago
  • Gündem

SGK’dan Müjde: 47 İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Alındı

SGK'dan Müjde: 47 İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Alındı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son olarak…

9 saat ago
  • Gündem

Üniversite Eylemleri İsrail’in Sonunu Getirecek

Üniversite Eylemleri İsrail'in Sonunu Getirecek Amsterdam Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Gösterisi: İsrail Politikaları Protesto Ediliyor.…

10 saat ago
  • Gündem

Bazı AB Ülkeleri, 21 Mayıs’ta Filistin Devletini Tanımaya Hazırlanıyor.

Bazı AB Ülkeleri, 21 Mayıs'ta Filistin Devletini Tanımaya Hazırlanıyor: İrlanda ve İspanya Öncülük Ediyor Bazı…

11 saat ago
  • Makale

AVRUPA İSLAMLAŞMAYA FRANSA’DAN BAŞLAYACAK (ENDİŞE!)

Kendine özgü laiklik anlayışıyla din ve devletin kesin hatlarla birbirinden ayrıldığı Fransa’da, 1950’lerde inşa edilen…

12 saat ago