Dünya

İngiltere: İsrail Silah Devi Filistin Yanlılarının Hedefi

Mirat Haber Ajansı

Filistin Eylemi hareketin destekçileri, İsrail’in en büyük silah şirketi Elbit Systems’ın Londra’daki sitelerini şirketin dünyadaki yerli halkın yok edilmesinde, ezilmesinde ve öldürülmesinde şirketin rolünü protesto etmek için hedef aldı. Filistin Eylemi, İsrail’in acımasız işgaline karşı doğrudan bir eylem grubu. Aktivistler, Filistinlilerin kanının dökülmesindeki rolünü sembolize etmek amacıyla, ev sahibine Elbit’in Birleşik Krallık’taki operasyonunu durdurması çağrısında bulunan mesajlarla kırmızı boyayla üç bölgeyi kapladılar. İsrailli silah üreticisinin, İsrail’in Filistin’deki acımasız işgalinde kullanılan insansız hava araçları için parça üreten dört silah fabrikası da dahil olmak üzere Britanya genelinde on tesis var.

Elbit, silahlarının büyük ölçüde sivil nüfusun yaşadığı Gazze’dekı savaşta test edildiğiyle silah fuarlarında övündükten sonra İngiltere çevresindeki gruplar tarafından defalarca doğrudan eylem için hedef alındı. İsrail’in askeri saldırılarında binlerce masum Filistinli erkek, kadın ve çocuk öldürüldü. Filistin Eyleminden aktivistlerin hedef aldığı tesisler arasında Londra’nın merkezindeki Elbit Systems HQ ofisi ve ev sahiplerinin Mayfair’deki LaSalle Varlık Yönetimi ofisleri yer alıyor. Elbit’in fabrikası Elbit-Instro da Kent’te hedef alındı. Tesislerde “Elbit’i Kapat”, “Filistinliler Üzerinde Test Edildi, Keşmir’de Kullanıldı” gibi ifadeler sprey boyayla boyandı. Bu sitelerden biri Elbit’in iki haftada dördüncü kez protestocular tarafından hedef alınan karargahını içeriyordu. Aktivistler, işleri her zamanki gibi bozmak için Elbit’e kırmızı boyayla saldırmaya devam edeceklerini ve Elbit’in Birleşik Krallık’taki varlığının ahlaksızlığını uygun bir şekilde ele alacaklarını belirten mektuplar yazdılar.

Recent Posts

  • Gündem

DÜNYADA ŞERİATLA YÖNETİLEN TEK ÜLKE İSRAİL’DİR!

Dünyada  Şeriatla Yönetilen Tek  Ülke İsrail'dir.. Yeryüzünde dini yönetim, diğer adıyla şeriatla yönetilen tek devlet…

20 dakika ago
  • Ekonomi

Bakanlık Düğmeye Bastı: Tavuk Etine İhracat Sınırlaması Getirildi!

Son zamanlarda artan beyaz et fiyatları nedeniyle Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Tavuk eti ihracatı aylık…

2 saat ago
  • Gündem

Columbia Üniversitesi ile Eylemci Öğrenciler Arasında Uzlaşı Sağlanamadı

Columbia Üniversitesi ile eylemci öğrenciler arasında uzlaşı sağlanamadı.. Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları: Uzlaşı Sağlanamadı, Öğrencilere…

3 saat ago
  • Gündem

ÜLKEMİZİN İLK VEGAN RESTORANI “TELEZZÜZ” AÇILDI

Medyaya yansıyan 29 Nisan 2024 tarihli günlük haberlerden biri şöyle: Ünlü ‘Koç’lardan merhum Vehbi Koç’un…

4 saat ago
  • Gündem

ERDEMLİLER İTTİFAKI (HİLFÜ’L-FUDUL) HER ZAMAN VE HER YERDE KURULMALIDIR

İslam alimi olan Ali Muhyiddin el-Karadaği Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanıdır. O, Gazze'deki ve dünyanın…

5 saat ago