İngiltere Müslüman Nüfusu Üç Milyonu Geçti

Mirat Haber Ajansı

İngiltere hükümeti tarafından hazırlanan tahmin raporlarına göre İngiltere’nin Müslüman nüfusu ilk kez üç milyonu geçti. Müslümanların ülkedeki en hızlı büyüyen inanç grubu olduğunu bildirilmekte.  Hristiyanlığa bağlılıksa azalmaya devam ediyor.

Rakamlar, farklı etnik ve dini grupların büyüklüğünü düzenli olarak değerlendirmek amacıyla yürütülmekte olan bir araştırma projesinin parçası olarak Milli İstatistik Müdürlüğü tarafından elde edildi. Şu ana kadar dini ve etnik azınlıkların nüfusları, onyıllık ulusal nüfus sayımlarının sonuçları kullanılarak ancak on yılda bir kez ölçülebiliyordu.

Milli İstatistik Müdürlüğü değerlendirmesine göre, Hıristiyanlar sayıca azalmaya devam ediyor, ancak Hıristiyanlığa bağlılıktaki düşüş yavaşlıyor olabileceği görülmekte. Diğer inanç grupları arasında yapılan saptamalara göre Hinduların nüfus içindeki payı biraz atarken Sihlerin oranı da benzer bir miktarda düşmekte. Raporda, nüfusun Yahudi ve Budist paylarının ölçeğinin sabit kaldığı belirtildi.

Hiç dini olmadığını söyleyen ya da inançlarını bildirmek istemeyenlerin oranı, İngiliz nüfusunun neredeyse üçte birine çıktı. Bu tamamen Hıristiyan inancındaki düşüşün bir sonucu olarak saptanmakta. Milli İstatistik Müdürlüğü ayrıca İngiltere’de büyük bir inanç dışında bir dini takip ettiklerini söyleyenlerin oranının 2011-2016 yılları arasında üç katına çıktığını bildiriyor.

İngiltere’deki Müslümanlar ağırlıkla Pakistan-Bangladeş-Hindistan bölgesi, Afrika, Türkiye, Arap ülkeleri ve Kıbrıs kökenli olduğu gibi yerli halktan da giderek İslamiyet’i seçenler artmakta.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Ekonomi

KAPİTALİST EKONOMİ ÇÖKMEK ÜZERE/ TBMM GÖREVE

Bizde üniversite ve hayata hakim olan ekonomistler kapitalizme şartlanmışlardır. Siz, siz olun onları dinlemeyin ve…

39 dakika ago
  • Makale

DAHA İYİ BİR ANNE OLMAK İSTİYORSAK

Severek okuduğum bir köşe yazarı annelerin üzerine çok gidildiğinden bahsetmiş.21.yy annesinin çok yalnız olduğundan, sürekli…

1 saat ago
  • Gündem

HÜSNÜ AKTAŞ’TAN YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Yazar Hüsnü Aktaş Misak Dergisi Mayıs sayısında, “Belediye Seçimleri, Cumhur İttifakının Zaafları ve Siyasi Ahlak”…

2 saat ago
  • Makale

SELÂM SİZİN ÜZERİNİZE OLSUN

Ya da Kur’an’da selâm... -Selâm nedir? ‘Selâm’ın aslı, ‘se-li-me’ fiili sözlükte; dış ve iç âfetlerden…

2 saat ago
  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

18 saat ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

18 saat ago