‘İngiltere’de öğrencilerin, ruh sağlığı şikayetleri 5 kat arttı’

İngiltere’de yapılan bir araştırma, 10 yıl öncesine göre üniversitelere ruh sağlığı şikayetiyle başvuran öğrencilerin sayısının 5 kat arttığını ortaya koydu.

İngiltere’de yapılan bir araştırma, 10 yıl öncesine göre üniversitelere ruh sağlığı şikayetiyle başvuran öğrencilerin sayısının 5 kat arttığını ortaya koydu.

Kamu Politikaları Araştırma Enstitüsü’nün yaptığı araştırmaya göre 2015-2016 yıllarında İngiltere’de üniversite birinci sınıfta okuyan 15 bin kişi ruh sağlığıyla ilgili şikayette bulundu.

2006 yılında bu rakam 3 bindi. Özellikle kız öğrenciler arasında bu oran artıyor.

2009-2010 yıllarında erkek ve kız öğrenciler arasında yüzde 0,5 oranında öğrenci ruh sağlığıyla ilgili şikayette bulunurken bu oran 2015’te erkekler arasında yüzde 1,4’e, kadınlar arasında ise yüzde 2,5’e yükseldi. Rapor aynı zamanda bu şikayetlerin kaydedilenden yüksek olmasının beklenmesi gerektiğini ekledi.

Çoğu üniversitede danışmanlık hizmetlerine talep artarken, kimi üniversitelerin bu talep artışına yanıt vermekte zorlandığı ve hatta bazı ünviversitelerde dört öğrenciden birinin ya danışmanlık hizmeti aldığı ya da almayı beklediği kaydedildi.

“Eğitim masrafları ve istihdam piyasası”

Araştırmayı yapanlar, şimdiki neslin önceki kuşaklara göre artan eğitim masrafları yüzünden daha çok stres altında olduğunu ve istihdam piyasasındaki rekabetin öğrenciler üzerindeki baskıyı artırdığını aktardı.

Üniversitelerde eskisine nazaran daha çok 18 yaşında öğrencinin olması ise genel olarak gençlerde ruh sağlığı hastalıklarının çoğaldığına işaret ediyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

Rusya Dışişleri: Savaş Petrol için Çıkartıldı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: “Körfez’deki savaş, Hürmüz Boğazı’ndan geçen petrolün kontrolü için çıkarıldı. Rusya…

7 saat ago
  • Gündem

Tahran’da: Cuma Namazında Yaşasın Türkiye Sesleri

Tahran’da Sürpriz Slogan: Cuma Namazında "Yaşasın Türkiye" Sesleri   TAHRAN – İran’ın başkenti Tahran’da her…

9 saat ago
  • Gündem

KANATLANAN ULAKLAR: POSTA GÜVERCİNLERİ

KANATLANAN ULAKLAR: POSTA GÜVERCİNLERİ Yüksek veri aktarım hızına sahip 5G teknolojisi, ülkemizde 1 Nisan 2026…

9 saat ago
  • Gündem

Papa XIV. Leo’dan, Trump’a Sert Mesaj

Papa XIV. Leo’dan sert mesaj: “Dünya bir avuç zorba tarafından harap ediliyor” Katolik dünyasının ruhani…

10 saat ago
  • Gündem

YA DEĞİŞİM YA ÇÖKÜŞ!: YARIN DEĞİL! HEMEN ŞİMDİ

‘‘YA DEĞİŞİM YA ÇÖKÜŞ!: YARIN DEĞİL! HEMEN ŞİMDİ!’’ CENAZE ORTA YERDE VE ARTIK HİÇBİRİMİZ MASUM…

11 saat ago
  • Makale

SUSMA ORUCU: “YA HAYIR SÖYLE, YA DA SUS!”

SUSMA ORUCU: “YA HAYIR SÖYLE, YA DA SUS!” Öncelikle şu hususun altını kalın çizgilerle çizeyim:…

12 saat ago