‘İngiltere’de öğrencilerin, ruh sağlığı şikayetleri 5 kat arttı’

İngiltere’de yapılan bir araştırma, 10 yıl öncesine göre üniversitelere ruh sağlığı şikayetiyle başvuran öğrencilerin sayısının 5 kat arttığını ortaya koydu.

İngiltere’de yapılan bir araştırma, 10 yıl öncesine göre üniversitelere ruh sağlığı şikayetiyle başvuran öğrencilerin sayısının 5 kat arttığını ortaya koydu.

Kamu Politikaları Araştırma Enstitüsü’nün yaptığı araştırmaya göre 2015-2016 yıllarında İngiltere’de üniversite birinci sınıfta okuyan 15 bin kişi ruh sağlığıyla ilgili şikayette bulundu.

2006 yılında bu rakam 3 bindi. Özellikle kız öğrenciler arasında bu oran artıyor.

2009-2010 yıllarında erkek ve kız öğrenciler arasında yüzde 0,5 oranında öğrenci ruh sağlığıyla ilgili şikayette bulunurken bu oran 2015’te erkekler arasında yüzde 1,4’e, kadınlar arasında ise yüzde 2,5’e yükseldi. Rapor aynı zamanda bu şikayetlerin kaydedilenden yüksek olmasının beklenmesi gerektiğini ekledi.

Çoğu üniversitede danışmanlık hizmetlerine talep artarken, kimi üniversitelerin bu talep artışına yanıt vermekte zorlandığı ve hatta bazı ünviversitelerde dört öğrenciden birinin ya danışmanlık hizmeti aldığı ya da almayı beklediği kaydedildi.

“Eğitim masrafları ve istihdam piyasası”

Araştırmayı yapanlar, şimdiki neslin önceki kuşaklara göre artan eğitim masrafları yüzünden daha çok stres altında olduğunu ve istihdam piyasasındaki rekabetin öğrenciler üzerindeki baskıyı artırdığını aktardı.

Üniversitelerde eskisine nazaran daha çok 18 yaşında öğrencinin olması ise genel olarak gençlerde ruh sağlığı hastalıklarının çoğaldığına işaret ediyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

42 saniye ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

1 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

2 saat ago
  • Makale

BU BENİM ÜLKEM Mİ..

BU BENİM ÜLKEM Mİ.. İnsanlar birlikte yaşamalarına rağmen, birbirlerine küsmüş veya birbirine yabancılaşmış gibi duyarsız…

3 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “CİHAD”

3 saat ago
  • Gündem

İNSAN DIŞKISI GİBİ HARAM KAZANÇLAR DA YENİLİP YEDİRİLEMEZ ?

Selamun Aleykum hocam. Geçtiğimiz günlerde medyada bir bilim adamı, bazı insanlara geçmişte zorla insan dışkısı…

3 saat ago