Gündem

İNGİLTEREDE OLSA FAİZLİ DÜZEN FAKİRLİĞE GEBEDİR

BBC TÜRKÇE’nin haberi şöyle:

İngiltere’de yeni bir araştırma milyonlarca kişinin hayat pahalılığıyla başa çıkabilmek için ikinci işlerde çalışmaya başladığına işaret ediyor.

Royal London adlı sigorta şirketinin Ağustos sonunda dört bin kişiyle yaptığı araştırma, çalışan nüfusun yüzde 16’sının bir ya da daha fazla ek işte çalıştığını gösteriyor. Bu, 5,2 milyon kişinin ek iş yapması anlamına geliyor.

Araştırmaya göre halihazırda tek işte çalışanların yüzde 36’sı da (yaklaşık 10 milyon kişi) ikinci bir işte çalışmayı planlıyor.

YORUMUMUZ 

İslam’ın baş düşmanı İngiltere. 1918-23 arası beş yıl İstanbul’u işgal eden ve Cumhuriyet dönemi ve sonrasının mimarı İngiltere. Hâlâ müstemlekeleri olan, dünyanın finans merkezi İngiltere.

Orada da tehlike çanları vurmaya başladı. Bütün dünyayı sömüren ve hâlâ sömürmekte olan İngiltere, yaşattığı para sistemi ve faiz düzeninin mağduru olmaya başladı.

Milyonlarca insanını ikici bir iş araması ve aramayı planlaması ne acı bir durumdur. Hani Batı’nı en zenginiydi? Hani ekonomi dehasıydı?

Türkiye de borca dayalı para sistemi ve faiz düzeninin mağduru. Fark etmez ha İngiltere, ha Japonya veya Türkiye. Kapitalizm dünyanın egemen ailelerine çalışıyor.

Bekleyelim daha neler göreceğiz. İlahlığını dışladığımız Rabbimizin uyarısını hatırlayalım:

“Allah faizi mahveder (tüketip-yok eder), sosyal yardımları ise arttırır. Allah faiz yasağını tanımayan ve  faiz günahında ısrar eden hiç kimseyi sevmez.” (Bakara 276)

 

Recent Posts

  • Gündem

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı: "Meydan Okumak Benim Hayat Sembolüm" Bir Kız Çocuğunun Cesareti Gazze'den…

14 saat ago
  • Gündem

Yahya Sinwar Kimdir?

Yahya Sinwar Biyografisi Yahya Sinwar (Arapça: يحيى السنوار, D.T 1962), Yehya Sinwar olarak da bilinir,…

14 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı

Gazze'de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı Gazze Şeridi'nde Kıtlık Tehdidi Yeniden Gündemde Gazze Şeridi'ndeki…

15 saat ago
  • VİDEOLAR

FETVA İSTE “Kabir Azabı”

16 saat ago
  • Gündem

BAŞ ÖRTÜLÜ HAKİM LAİKLİĞE AYKIRIDIR

Önce 17 Mayıs 2024 tarihli haberi okuyalım: {Başörtülü Hakimeyi reddetti... Gerekçe Laikliğe aykırılık. Ankara 1'inci…

16 saat ago
  • Gündem

PUT KRAVAT

Odatv yazarlarında Hurrem Elmascı Cumhurbaşkanımızın taktığı son kravatın desenlerini pek beğenmiş ve sırası gelmişken kravatın…

17 saat ago