İran, ABD’nin şartlı anlaşma teklifini reddetti

İran, uranyumu zenginleştirme ve gelişmiş santrifüjler üzerindeki çalışmaları dondurma karşılığında ABD’nin ‘bazı yaptırımları’ kaldırma teklifini reddetti.

Mirat Haber Ajansı

İran ulusal medyasının bildirdiğine göre, İran, uranyumu zenginleştirme ve gelişmiş santrifüjler üzerindeki çalışmaları dondurma karşılığında ABD’nin bazı yaptırımları kaldırma teklifini reddetti. Kaynak, Tahran’ın yüzde 20 uranyum zenginleştirmesini ancak ABD’nin İran’a yönelik tüm yaptırımlarını kaldırması halinde durduracağını söyleyen üst düzey bir İranlı yetkiliydi. Bu, ABD medyasının dün yayınladığı ve Biden yönetiminin gelişmiş santrifüjler üzerinde çalışmayı ve uranyumu yüzde 20’ye zenginleştirmeyi bırakması halinde İran’a yönelik bazı yaptırımları kaldırmayı planladığını belirten bir raporun ardından geldi.

Politico dergisine göre, öneriyle ilgili rapor bu hafta açıklanacak. Yayın, öneriye aşina olan bir kaynağın, bunun iki ülke arasındaki sohbeti başlatmaya çalışmak niyetinde olduğunu söyleyerek bildirdi. Yetkili ayrıca ABD’nin uluslararası ortaklarıyla bunu başarmanın en iyi yolu konusunda fikir birliğine vardıklarını ve bir dizi ilk, karşılıklı adım içeren bir yol üzerinde anlaştıklarını ifade etti. Bu yılın başlarında İran, az miktarda donmuş İran varlığını serbest bırakması karşılığında uranyumu yüzde 20’ye kadar zenginleştirmeyi durdurma teklifini reddetti. İran, bu teklife, ABD’nin Tahran’a yönelik tüm yaptırımları sona erdirmesi halinde bunu yalnızca bir ay yapacağını söyleyerek yanıt verdi.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

7 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

7 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

8 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago