İsak Haleva’nın Gerisinde Kalınmamalıydı

Türkiye’mizde ki Yahudi Cemaati ve onu temsil eden kişi ve kurumla ilgili bir kaç yazı yazmıştım. Bunlardan birinde söyle demiştim:

500 yıldır aramızda yaşayan Yahudiler ülkemizin bir parçasıdır. Malları ve canları dokunulmazdır. Kendimize olduğu kadar onlara da saygımız vardır. Ülkemizdeki mabetleri de ibâdet hürriyetleri de saygıdeğerdir. Onların İsrail’de yaşayan Yahudilerle ilgili ve ilişkili olmalarını da tabii görürüz. Ama İsrail Devletinin milletimizi derinden üzen saldırgan can alıcı hükümet politikalarına sessiz kalmalarını mazur göremeyiz.

Türkiye Yahudi Cemaati empati yapmalı. Duygularıyla hareket edebilecek insanlarımızın yanlış yapmalarına fırsat vermemelidir. Bunun için İsrail’in Müslümanların temel hakları ve özgürlüklerini çiğneyen zalim politikalarını telin etmelidirler. Bunu beklemek de hakkımız olsa gerektir.”

Yahudi Cemaatinin bu gibi yazılarımızdan haberdar olduğunda şüphem yoksa da etkili olup olmadığı hususunda kesin  bir bilgim yoktur. Yoktur da, iyi niyetle yapılacak uyarıların, az da olsa fayda sağlayacağından eminim. Nitekim bir tezahürüne tanık olduk.

Muhterem Cumhurbaşkanımızın başlattığı  Biz Bize Yeteriz  yardımlaşma kampanyasına  Yahudi Cemaati dini lideri İsak Haleva beş maaşı ile katılacağını bildirmiştir. Bu katılımın hiç şüphesiz maddî olmaktan  çok sembolik manevî bir değeri vardır.

Milletimiz Cuma namazı kılamamanın hasretini çekerken Külliye camiinde Cuma namazı kıldırmak türünden  hatalar yapan Diyanetimiz, hatta İstanbul Müftülüğümüz,  Biz Bize Yeteriz  yardımlaşma seferberliğine katılmakta  İsak Haleva’nın da gerisinde kalmamalıydı. Bir dostumuzun uyarısı, bu dostça ikazımızı yapmamıza  vesile oldu. Umarım faydalı olur.

Ali Rıza DEMİRCAN

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Recent Posts

  • Makale

SENİ BUGÜN BAŞKA SEVİYORUM AMA SEN HANGİ GÜN İSTERSEN OKU

SENİ BUGÜN BAŞKA SEVİYORUM AMA SEN HANGİ GÜN İSTERSEN OKU Ben senin sevgili kaderinin neresiyim?…

3 saat ago
  • Makale

AHLÂK İSLAMÎ KURALLARDIR AHLÂKSIZ KİŞİ DİNDAR OLAMAZ

AHLÂK İSLAMÎ KURALLARDIR AHLÂKSIZ KİŞİ DİNDAR OLAMAZ! Yüksek mahkeme üyelerinden genç bir dostumuz sohbetimiz sırasında…

4 saat ago
  • Makale

KAYBETTİĞİMİZ GEÇMİŞİN FARKINDA MIYIZ?

Ülkemizde inançsız bir kesim Cumhuriyetin kuruluşundan buyana Osmanlı’ya azgın bir düşmanlık duygusuyla saldırmaktadır. Bunun neden…

5 saat ago
  • Gündem

Almanya’da Filistin Destekçisi Yasemin Acar’ın Dramı

Almanya'da Filistin Destekçisi Yasemin Acar'ın Dramı: Polisin Şiddeti ve Haksızlık Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin'e destek…

22 saat ago
  • Gündem

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler Gazze Protestolarında Birleşen Kalpler ABD'deki üniversitelerde, Gazze'deki zulme…

23 saat ago
  • Gündem

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti İnsanlık İçin Birleşen Sesler Washington, ABD - George Washington…

1 gün ago