EDİTÖRDEN

İşçi Partisi’nin Irkçı Yazışmaları İngiltere’yi Salladı

Mirat Haber Ajansı

Hafta içinde basına sızdırılan İşçi Partisi iç yazışmalarına ilişkin belgeler İngiltere’nin ana muhalefet partisinin sol ve sağ kanatları arasındaki çatlakları daha da derinleştirdi.

Başarısız sonuçlar sonucunda parti liderliğinden ayrılan Jeremy Corbyn’in İşçi Partisi’ndeki görevi sırasında, İsrail politikalarını benimsememesi ve Filistin’e destek vermesi, “Yahudi aleyhtarlığı” suçlamalarına dönüşmüş, partinin sol kanadından gelen Corbyn ise iddiaları reddetmişti. Sızan belge parti içinde bu suçlamaları hazırlayan ırkçı ve İsrail yanlısı iletişimleri içermekte.

Rapor, Mart 2020’de Corbyn’in partinin liderliğinin son aylarında tamamlandı. Sızan belge 10.000 ayrı e-posta ve binlerce özel WhatsApp mesajı içermekte. İletişimlerde kıdemli üyeler meslektaşlarına çeşitli aşağılayıcı isimler takmakta, hakaret etmekte. Hatta Corbyn müttefiki zenci parti üst görevlisi Dianne Abbott ile ilgili de aşağılayıcı ifadeler var.

Yeni seçilen İşçi Partisi lideri Sir Keir Starmer, sızan raporla ilgili yardımcısı Angela Rayner ile ortak bir açıklama yaptı. İkili, “konu üzerinde acilen bir bağımsız soruşturma” başlatacaklarını ifade etti. Soruşturmanın raporun ortaya koyduğu “içerik ve geniş ırkçı yaklaşım kültürüne” bakarken bir yandan da belgenin nasıl sızdırıldığını araştıracağı belirtildi. Corbyn’in koltuğunu Starmer’e kaybetmesinin ana nedenleri arasında kendisi ve Dianne Abbott gibi yakın çevresinin Filistin sempatizanı olması suçlamaları bulunuyordu.

Recent Posts

  • Gündem

DÜNYADA ŞERİATLA YÖNETİLEN TEK ÜLKE İSRAİL’DİR!

Dünyada  Şeriatla Yönetilen Tek  Ülke İsrail'dir.. Yeryüzünde dini yönetim, diğer adıyla şeriatla yönetilen tek devlet…

14 dakika ago
  • Ekonomi

Bakanlık Düğmeye Bastı: Tavuk Etine İhracat Sınırlaması Getirildi!

Son zamanlarda artan beyaz et fiyatları nedeniyle Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Tavuk eti ihracatı aylık…

1 saat ago
  • Gündem

Columbia Üniversitesi ile Eylemci Öğrenciler Arasında Uzlaşı Sağlanamadı

Columbia Üniversitesi ile eylemci öğrenciler arasında uzlaşı sağlanamadı.. Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları: Uzlaşı Sağlanamadı, Öğrencilere…

2 saat ago
  • Gündem

ÜLKEMİZİN İLK VEGAN RESTORANI “TELEZZÜZ” AÇILDI

Medyaya yansıyan 29 Nisan 2024 tarihli günlük haberlerden biri şöyle: Ünlü ‘Koç’lardan merhum Vehbi Koç’un…

3 saat ago
  • Gündem

ERDEMLİLER İTTİFAKI (HİLFÜ’L-FUDUL) HER ZAMAN VE HER YERDE KURULMALIDIR

İslam alimi olan Ali Muhyiddin el-Karadaği Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanıdır. O, Gazze'deki ve dünyanın…

4 saat ago