İşgalci İsrail Cami Yıktı

Siyonist işgalci terör devleti israil, Bugün Filistin’in Nablus kentinde bir cami yıktı.

İşgalci İsrail’in silahlı milisleri bu sabah erken saatlerde Nablus kentinin güneyindeki Duma beldesinde bir camiyi yıktığı bildirildi.

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşim faaliyetlerini takipten sorumlu Gassan Dağlas, İsrail güçlerinin bu sabah erken saatlerde Duma beldesine baskın düzenlediğini söyledi.

İsrail askerlerinin Duma’ya buldozerle birlikte geldiklerini kaydeden Dağlas, İsrail güçlerinin beldenin doğusundaki Ebu Safi bölgesinde bulunan bir camiyi yıktığını, camide iki yıldır namaz kılındığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre, Duma Köy Meclisi Başkanı Süleyman Devabişe, İsrail güçlerinin bu sabah yıktığı caminin 60 metrekare genişliğinde olduğunu ve Eş-Şekkara Mahallesi’nde yaşayan 50 kişinin yıkılan camide namaz kıldığını açıkladı.

Dağlas, İsrail güçlerinin Duma beldesinin güneyindeki tarım arazilerine giden bazı yolları da tahrip ettiğini ifade etti.

İsrail güçlerinin ayrıca Duma beldesinin çeşitli bölgelerinde bulunan ve Filistinli çiftçilere ait olan bir karavan ile iki odayı yıktığı belirtildi.

Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin daha önce iki oda ve karavan için yıkım kararlarını tebliğ ettiğini, Köy Meclisi’nin yıkımı durdurmak için Kudüs Merkezi aracılığıyla yasal girişimde bulunduğunu fakat İsrail güçlerinin hukuki sürecin sonunu beklemeden odaları ve karavanı yıktığını söyledi.

View Comments

Recent Posts

  • Makale

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE)

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE) Rusya’da, gerçek anlamda ülke muhalefetine yeni anlamlar yükleyen batı güdümlü…

9 saat ago
  • Gündem

SULTAN VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR! (I)

Gelin bugün tarihin tozlu rafları arasında küçük bir gezinti yapalım… İdeoloji simsarlığı yapmadan… İşin gerçeği,…

18 saat ago
  • Makale

İSLAM GENÇLİĞİ TEBLİĞ VE MUSAB BİN UMEYR ÖRNEĞİ

Hucurat Suresinin on beşinci âyetinde işaret buyurulduğu üzere Müslüman için hayat, iman ve cihad’dır. Cihadın…

18 saat ago
  • Gündem

BAŞÖRTÜSÜNDEN VAZ GEÇME DENEYİMİ

Ayşe Böhürler  Yenişafak’ta yayınladığı” Başörtüsünden Vaz Geçme Deneyimi “ başlıklı yazısının son bölümünde  şöyle diyor:…

19 saat ago
  • Gündem

İKÇÜ’deki Gazze Çadırı İkinci Haftasını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere karşı sürdürdüğü ölümcül saldırılara karşı bir…

20 saat ago
  • Makale

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ!

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ! Kamu Yararına çalışan “Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği”ni zaman zaman ziyarete giderim.…

20 saat ago