İsrail Batı Şeria’da Yahudilere 46.000 Konut Yapıyor

Mirat Haber Ajansı

İsrail hükümeti Siyonist işgali altındaki Filistin’in Batı Şeria bölgesinde 46.000 yerleşim yeri daha inşa etmeyi planladığını bildirdi. Yapı ve Konut Bakanı Yifat Şaşa Biton yaptığı açıklamada, bakanlığının planlama ekiplerine Batı Şeria’da topluluklarını genişletme planları hazırlamalarını söyledim. Siyonist bakan, şu anda 46.000 konut inşa etme planı olduğunu, sayının sözde yüzyılın anlaşmasının uygulanmasından sonra üç kat artacağını belirtti.

İsrail ve Amerikan bir grup, ABD Başkanı Donald Trump’ın sözde yüzyılın anlaşmasının bir parçası olarak İsrail’in ilhak edeceği alanları tanımlamak için Batı Şeria haritaları belirlemek üzerinde çalışmaya başladı. Sözde barış planı, BM’nin Filistin meselesi hakkındaki önceki kararlarını tek taraflı olarak geçersiz kılıyor ve İsrail’e istediği hemen hemen her şeyi teslim ediyor.  Tartışmalı Kudüs şehrini İsrail’in “bölünmemiş başkenti” olarak tanımlamanın yanı sıra, Trump’ın “barış planı” İsrail sağcıları tarafından uzun zamandır aranan bir dizi yapılacaklar listesi kalemlerini de sağlıyor.  Batı Şeria’da inşa edilen yasadışı yerleşim toplulukları üzerinde İsrail’in egemenliğinin tanınması ve bölgenin doğu kanadının tamamı boyunca uzanan Ürdün Vadisi’nin ilhak edilmesi de dahil.

Uluslararası hukuk, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ü işgal altındaki bölgeler olarak görmekte ve tüm İsrail yerleşim kurma faaliyetlerini yasadışı olarak nitelemekte. Plan, Filistin, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği dahil çok sayıda tarafça reddedildi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Ekonomi

Bakanlık Düğmeye Bastı: Tavuk Etine İhracat Sınırlaması Getirildi!

Son zamanlarda artan beyaz et fiyatları nedeniyle Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Tavuk eti ihracatı aylık…

55 dakika ago
  • Gündem

Columbia Üniversitesi ile Eylemci Öğrenciler Arasında Uzlaşı Sağlanamadı

Columbia Üniversitesi ile eylemci öğrenciler arasında uzlaşı sağlanamadı.. Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları: Uzlaşı Sağlanamadı, Öğrencilere…

2 saat ago
  • Gündem

ÜLKEMİZİN İLK VEGAN RESTORANI “TELEZZÜZ” AÇILDI

Medyaya yansıyan 29 Nisan 2024 tarihli günlük haberlerden biri şöyle: Ünlü ‘Koç’lardan merhum Vehbi Koç’un…

3 saat ago
  • Gündem

ERDEMLİLER İTTİFAKI (HİLFÜ’L-FUDUL) HER ZAMAN VE HER YERDE KURULMALIDIR

İslam alimi olan Ali Muhyiddin el-Karadaği Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanıdır. O, Gazze'deki ve dünyanın…

4 saat ago
  • Makale

Gazze Vicdanı Uyandırıyor Mu?

Vicdan, insanın sahip olduğu ve kendisini insan kılan yegâne özelliğidir. İnsanın yapıp ettiklerini tarafsız bir…

4 saat ago