Orta Doğu

İsrail Gazze Şeridi’ne hava saldırıları düzenledi

Mirat Haber Ajansı

Hafta sonunda İsrail savaş uçaklarının abluka altındaki Gazze Şeridi’ne hava saldırıları düzenlediği bildirildi. İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Hamas mevzilerine misilleme saldırısı olarak adlandırdığı olayda en az iki Filistinli yaralandı. Gazze’deki kaynaklar, hava kuvvetlerinin Gazze’nin merkezindeki, Al-Bureij mülteci kampını vurduğunu söyledi. Medyaya konuşan tanıklara göre, saldırılarda Gazze Şehri’nin doğusundaki Al-Tuffah semtinde bir çocuk hastanesi, bir yerleşim bölgesi ve bir engelliler için rehabilitasyon merkezi hasar gördü. Saldırılar doğu kesimlerinde de elektrik kesintilerine neden oldu. İsrail savaş uçakları Cumartesi günü Gazze Şeridi’nin doğu, kuzeybatı ve orta kesimlerinde açık tarım arazileri de dahil olmak üzere bir dizi füze atarak altı yaşındaki bir kızı ve 20’li yaşlarında bir adamı yaraladı.

İsrail ordusu Twitter’da bir roket üretim sahası, yer altı altyapısı ve bir askeri karakol dahil Hamas hedeflerini vurduğunu iddia etti. Saldırılar, İsrail’in Cuma günü Gazze’den fırlatılan iki roketin “Demir Kubbe” hava savunma sistemi tarafından durdurulduğunu söylemesinin ardından geldi. IDF bir tweet’te Hamas’ın Gazze’den yayılan tüm terörün sonuçlarını üstleneceğini söyledi. Ordudan yapılan açıklamaya göre, güney liman kenti Aşkelon’da ve Gazze Şeridi’ni çevreleyen bölgede daha önce sirenler çalmıştı. Müdahalelerin bir sonucu olarak herhangi bir hasar bildirilmedi. İsrail acil sağlık hizmetleri, birkaç kişinin şoka girdiği için tedavi edildiğini söyledi. Gazze yetkilileri, hava saldırıları hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Filistin, Arap yarımadasının batısında yer alan Arap devleti. Ülke başkenti, Kudüs. Ülke nüfusu, yaklaşık 5 milyon ve Müslümanlar çoğunluktadır. Uzun yıllar İngiliz sömürgesinde kaldıktan sonra, bağımsızlığını 1988 yılında ilan etti. İsrail tarafından istilaya uğrayan ülkede kişi başına düşen milli gelir 2,900 dolar.

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Recent Posts

  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

4 saat ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

5 saat ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

6 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

7 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

9 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

9 saat ago