İsrail: Üçüncü Seçimin Sonuçları Da Çok Yakın

Mirat Haber Ajansı

İsrailli seçmenler Pazartesi günü bir yıl içinde ülkenin üçüncü genel seçimlerinde oy verdiler. Başbakan Binyamin Netanyahu ve ana rakibi Beni Gantz, son iki seçimde Nisan ve Eylül aylarında koalisyon hükümeti kuramadıkları için bu seçim yapılmakta. İsrail Merkez Seçim Komitesine göre, 6,4 milyondan fazla İsrailli 11.000’den fazla seçim merkezinde oy kullandı. Tek bölge seçim sisteminde Siyonist devlet meclisi Knesset’in sandalyeleri baraj olmadan tamamen yüzdelik ortalamaya göre dağıtılmakta.

Seçimlerde Netenyahu liderliğindeki Likud partisinin 38, müttefik aşırı sağ partilerin 22 sandalye kazanmaları tahmin edilmekte ve gereken 61 oya çok yaklaşmalarına ragmen bunun net olması için bir sandalye daha gerekmekte.

Diğer yandan Gantz’ın başında olduğu Mavi Beyaz hareketinin kendisinin 33, kıyı bölgelerinde yaşayan İsrail vatandaşı Arapların 13, hem aşırı sağcı hem de aşırı sol eğilimleri barındıran Evimiz İsrail partisi ile daha önceden ülkedeki hakim parti olan İşçi Partisi koalisyonunun da 12 civarında sandalye alması bekleniyor. Bu durumda Netanhayu’nun çok az önde olduğu görünmekte. Ancak sonuçlar çok yakın. Salı günü yapılacak son sayımlardan sonra kesin sonuçlar açıklanacak.

Knesset’te otuz parti ya da seçim platformu yarışıyor. Gözlemciler bu partilerden sadece sekizinin mecliste sandalye kazanmasını bekliyor. Seçimlerde 12 milyon Filistinlinin oy hakkı bulunmuyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

5 dakika ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

26 dakika ago
  • VİDEOLAR

FETVA İSTE

SORU: İslam ülkelerinin her hangi birinde kesilmek üzere vekalet verilebilir mi? Cevap: Kurban ibadetiyle ilgili âyetlerde…

1 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR IV

“Kibre kapılmadan, israfa düşmeden yiyin, için, giyinin, yardım edin” Ev Tefrişi, Konuşma, Ömür ve Kamu…

1 saat ago
  • Gündem

IMF, Suudi Arabistan’da Riyad Ofisini Açıyor

Ekonomik çeşitliliği ve uluslararası iş birliğini artırmayı amaçlayan bir adım olarak IMF , Suudi başkentinde…

2 saat ago
  • Makale

ÖĞÜDE İHTİYAÇ DUYMAK YA DA DUYMAMAK

Günümüzde bazı  kişilerin,  özellikle de  hedonizmin etkisinde kalan  ve bu nedenle de    kurallara ve özellikle…

2 saat ago