Dünya

Kanada, İranlılar İçin Göçmenlik Rrosedürlerini Kolaylaştırıyor

Kanada hükümeti Perşembe günü, İran’daki “aleni ve sistematik insan hakları ihlalleri” nedeniyle topraklarında ikamet eden İranlılar için göçmenlik prosedürlerinin kolaylaştırıldığını duyurdu.

Göçmenlik ile ilgili makamlardan yapılan açıklamaya göre bu önlemler, Kanada’daki geçici statülerini uzatmak isteyen İranlıların işini kolaylaştıracak.

Yeni karara göre İranlılar, bazı başvuru ücretlerini ödemeden Kanada’da okumak veya çalışmak için yeni izin başvurusunda bulunabilecekler.

İranlılar ayrıca İstedikleri mesleği ve istedikleri işverenle çalışabilmelerini sağlayan çalışma izni talebinde bulunabilecekler.

Kanada Göçmenlik, Mülteci ve Vatandaşlık Bakanı Sean Fraser konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: “İran rejimi devam eden insan hakları ihlallerini sürdürürken Kanada bu saldırılar karşısında boş durmayacaktır”.

Fraser, Kanada’da İranlılar tarafından yapılan başvuruların öncelikli olarak inceleneceğini ve prosedürlerin 1 Mart’ta yürürlüğe gireceğini kaydetti.

Çeviri: Tuğba Hamarat

Kaynak: www.asharq.com

 

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

12 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

12 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

13 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago