Dünya

Katolik Liderlerden Papa’ya Eşcinsel Evlilik Çıkışı

Mirat Haber Ajansı

Papa Françesko’nun aynı cinsiyetten kişilerin pratikte evlilikle eşit olan resmiyete dökülmüş birlikteliklerine verdiği destek, Amerika’daki Katolik liderleri tarafından yakın zamanda ortaya çıkan eşcinsel yanlısı sözlerinin kafa karışıklığına ve hataya neden olduğu, kilise öğretileriyle çeliştiği nedeniyle açıkça eleştiriliyor. Françesko’yu sık sık eleştiren Kardinal Raymond Burke, papanın yorumlarının, bunları yapan kişinin temelde özel görüşleri olarak yorumlanması gerektiğini, kilise doktrini olamayacağını belirtti. Burke, Francis’in desteğini iyiden çok zarar verdiği şeklinde yorumladı. Francis’in görüşlerinin Katolik öğretilerine aykırı olduğunu da ekledi. Katolik İlahiyat Piskoposluğu’ndan Piskopos Thomas Tobin de, papanın açıklamasının Kilise’nin aynı cinsten evlilikler hakkında uzun süredir devam eden öğretisiyle açıkça çeliştiği konusunda Burke ile aynı fikirdeydi.

83 yaşındaki Papa, Meksikalı yayıncı Televisa ile 2019 yılında yaptığı röportajda eşcinsel çiftler için sivil birliktelikleri onayladı. Daha önce hiç yayınlanmamış bu klip, yeni belgesel “Francesco” filminde de yayınlandı. Meksikalı yayıncı Televisa sözcüsü Ruben Acosta Montoya, 2019 röportajında ​​papanın bu yorumlarını doğruladı ve kendi kameralarıyla bunu kaydeden ve kontrol eden Vatikan’ı bunu açıkça sahiplenmemekle suçladı.

Recent Posts

  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

38 dakika ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

1 saat ago
  • Gündem

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor İstanbul'un tarihi sembollerinden biri olan Kariye Camii, 79 yıl…

3 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “Adaletli Olun!”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

3 saat ago
  • Makale

KUR’AN’I ANLAMAK

İslam dini adına çok şey yazılmaktadır. Özellikle Ramazan ayı geldiği zaman TV kanallarında, camilerde ve…

3 saat ago
  • Gündem

UZUN ÖMÜR ŞANSLA DEĞİL KADERLEDİR

Liverpool'da 1912 yılında dünyaya gelen ve "en yaşlı erkek" unvanına sahip olan Tinniswood, kendisi kadar…

3 saat ago