EDİTÖRDEN

Keşmir Hindistan İçişleri Değil Uluslararası Sorundur

Mirat Haber Ajansı

Keşmir’in özgürlüğü için mücadele veren Cammu-Keşmir Ulusal Cephesi JKNF lideri Altaf Hüseyin Vani, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Keşmir’in geleceğine karar verme ve kendi kendini yönetme hakkı ilkesine dayanarak barış içinde çözülmesi gereken ve BM tarafından tanınan bir anlaşmazlık olduğunu, Hindistan’ın içişleri meselesi olmadığını belirtti.

İngiltere İşçi Partisi’nin yeni lideri Keir Starmer’ın Keşmir meselesinin Hindistan’daki herhangi bir anayasal konudan farksız bir Hindistan Parlamentosu iç meselesi olduğu yönünde demecine yanıt olarak, Vani, Keşmir meselesinin uluslararası bir sorun olarak BM gündeminde bekleyen en eski çözülmemiş sorunlardan biri olmaya devam ettiğini belirtti. Starmer’in Keşmir konusundaki tartışmalı sözlerinin İşçi Partisi’nin insani ve uluslararası gözlemcilerin girmesini isteyen kendi kararıyla çeliştiğini kaydetti. JKNF yetkilsi Keşmir’de artan insan hakları ihlallerini güçlü bir şekilde kınadı.

Keşmir Müslüman çoğunluğuna ve Hindistan’dan bağımsızlık hakkını kullanmasına rağmen son 70 yıldır Hindistan tarafından işgal altıdaydı. Geçen yıl statüsü Hindu aşırılık yanlısı Modi hükümeti tarafından eyaletten sömürgeye dönüştürüldü. Ülke zulüm ve mahrumiyet altında Hindu aşırılıkçıları tarafından baskı altında. Ülkede İnternet dahi serbestçe kullanılmıyor.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

7 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

7 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

8 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago