Gündem

KILIÇDAROĞLU NE YAPMAK İSTİYOR?

Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde, üç ay içerisinde Avrupa’ya vizesiz gidileceğini açıklaması, AB ile ne tür pazarlıklar yapıldı sorusunu akla getirdi.

Bazı siyasi otoriteler, Millet ittifakının AB ile gizli görüşmeler yaptığını, seçilmeleri halinde Avrupa’ya vizesiz giriş adı altında Türk halkının kabul edemeyeceği tavizler verildiğini öne sürüyorlar.

“Avrupa’ya vizesiz gidiş” söylemi Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde ve bizzat Davutoğlu tarafından 18 Mart 2016 tarihinde Brüksel’de AB liderleriyle bu konuda yapılan mutabakat metnini akıllara getirdi. Adeta bize dayatılan 72 maddenin 70’i bizzat Davutoğlu tarafından hayata geçirilmiş, sadece iki madde kalmıştı.

Bu maddeler;

1-Türkiye terörle mücadele politikasını değiştirecekti.

2-Güney Kıbrıs Rum yönetimini tanıyacaktı.

Seçimlerden hemen önce İMF yetkilileri ve AB ile sıkı fıkı olan ve hiçbir ekonomik proje sunamayan Millet ittifakı adayı Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı olması halinde üç ay içinde AB’ye vizesiz geçiş vaadi, AB’ye terörle mücadele noktasında tavizler verileceği yorumlarına neden oldu.

Daha önceki söylemlerinde Kılıçdaroğlu’nun, Selahattin Demirtaş’ın suçunun olmadığı ve serbest kalması gerektiğini söylemesi, terörle mücadelenin sekteye uğrayacağı, terör örgütlerinin lehine kararlar alınacağı tezini kuvvetlendiriyor.

Altılı masaya katılan ve yedili masa olan Millet ittifakının ortağı HDP’nin son günlerde ki, yüz yıllık Cumhuriyeti değiştireceğiz söylemi ise, endişe verici ve tehlikeli olarak nitelendiriliyor.

HABER YORUM 

Bu haberi hazırlarken rahmetli Erbakan hocamız aklımıza geldi de kendisini hayır dua ile yâd ettik. O bir konuşmasında “Avrupa kim? ABD kim? Bir yere girip girmeme konusunda biz onları layık görürüz ya da görmeyiz.” Rahmetli hocamızın bu cümlesi bile yukarıda ki haberi net ve veciz bir şekilde ortaya koyuyor.

Sayın Kılıçdaroğlu ve Millet ittifakı, maalesef tehlikeli sularda yüzüyor ve karaya doğru geri dönüşünü düşünmeden de açıldıkça da açılıyor.

Anlaşılan o ki Millet ittifakı, Türk halkının rahat ve huzuru için değil, başta AB olmak üzere ABD ve batılı dostlarının (!) kendilerine “Aferin” demesini çok ama çok arzu ediyorlar. Ve hatta başlarını okşamalarını…

Bu bağlamda 14 Mayıs seçimlerinin çok önemli olduğunu tekrar hatırlatmakta fayda var. Diğer hatırlatmamız gereken bir konu ise, bu milletin sabrıyla oynanmaması ve sabrının denememesi gerektiğidir.

MİRATHABER.COM olarak, herkese hayırlı Ramazanlar diliyoruz.

ANAHTAR KELİMELER:   Millet ittifakı    AB   ABD   Kemal Kılıçdaroğlu

 

 

 

 

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

12 saat ago
  • Gündem

KFC’YE BOYKOT DARBESİ

KFC'YE BOYKOT DARBESİ KFC, Malezya'da 108 Şubesini Geçici Olarak Kapattı: Boykot Darbesi! Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye…

12 saat ago
  • Gündem

Muğla Seydikemer’de İnovatif Tarım: Pilotun Topraksız Çilek Üretimi

Muğla Seydikemer'de İnovatif Tarım: Eski bir yolcu uçağı pilotu Kadrican Pehlivan, modern tarım teknikleriyle dikkat…

13 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

15 saat ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

16 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

17 saat ago