Kızılhaç’a Siber Saldırı: Veriler Çalındı

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), veri hizmet sunucularına yapılan binlerce kişinin özel bilgilerini ortaya çıkartan bir siber saldırının gerçekleştiğini söyledi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), veri hizmet sunucularına yapılan binlerce kişinin özel bilgilerini açığa çıkartan bir siber saldırının gerçekleştiğini duyurdu.

Cenevre merkezli kuruluş Çarşamba günü açıklamada bulunarak, bu hafta kimliği belirsiz kişilerce gerçekleştirilen siber saldırılardan “çatışma, göç, afet gibi nedenlerden dolayı ailelerinden ayrılmak durumunda kalan şahıslar, kayıp kişiler, ve gözaltındaki kişiler dahil” 515 binden çok insanın etkilendiği belirtildi.

FAİLLERİN KİM OLDUĞU TESPİT EDİLEMEDİ

ICRC, siber saldırıda faillerin kim olduğuna yönelik bir bulguya ulaşamadıklarını ve gerekçelerinin tespit edilemediğini aktardı.

Saldırılardan dünya genelinde en az 60 Kızılhaç ve Kızılay merkezinin etkilendiği ifade edildi.

ICRC Genel Müdürü Robert Mardini bir bildiri yayımlayarak, “Kayıp kişilerin verilerine yönelik saldırılar, zaten acı içerisinde olan ailelerinin sabır sınırlarına büyük bir darbe daha vuruyor.”  ifadelerini kullandı.

“DEHŞETE KAPILDIK”

Mardini, mahrem bilgilerin saldırıya uğramasını, ihlaller karşısında dehşete kapıldıkları ve saldırılara mana veremedikleri şeklinde yorumladı.

ICRC, saldırının İsviçre’de olan veri merkezini hedeflediğini ve şimdiye dek gizli bilgilerin sızdırıldığıyla ilgili herhangi bir belirtiye rastlamadıklarını belirtti.

ICRC sözcüsü Crystal Wells, kayıtların çalındığına ilişkin net bir şey söyleyemediklerini fakat bunun muhtemel olduğunu düşündüklerini aktararak “Sistemimize sızdıklarını ve verilerimize erişim sağlayabildiklerini tespit ettik.” şeklinde konuştu.

Saldırının arkasındaki kişilerle ilgili Mardini: “Şu anda elde ettiğiniz şahsi bilgilerin sahipleri dünyadaki en savunmasız insanlar. Lütfen doğru şeyi yapın. Bu verileri satmayın, sızdırmayın veya herhangi bir şekilde kullanmayın.” diye konuştu.

ICRC, saldırılar sonucu bazı sistemsel faaliyetlerin sınırlandırıldığı açıklamasını yaptı.

 

Recent Posts

  • Gündem

Türkiye, İsrail ile Tüm Ticaret İlişkilerini Durdurdu!

Türkiye'nin İsrail ile ticareti durdurma kararı, son dönemdeki diplomatik gelişmelerin en çarpıcı ve önemli adımlarından…

19 dakika ago
  • Gündem

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı Geldi

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı geldi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi: Gripten Ayırt…

1 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR III

Rabbimiz Mülk suresinde de şöyle soruyor: “Bu sular çekilse/susuz kalsanız, kaynağından fışkıran lezzetli suları size…

2 saat ago
  • Makale

SÜKÛN

 “Onda 'sükûn bulup durulmanız' için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve…

2 saat ago
  • Gündem

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER “İslami Toplumda Huzur Evi Olmaz”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

3 saat ago
  • Makale

KUR’ÂN’IN İKİNCİ SIRAYA DÜŞÜRÜLMESİ

Çalışmamızın başında “Tek Din” gerçeğini vurgulamış, İslâm’ın Hz. Âdem’den Hz. Peygamber’e kadar gelen tüm peygamberlerin…

3 saat ago