Gündem

KÜLLİYEDE DUA EDİLEMEZ Mİ?

28 Mayıs ikinci tur seçimlerinden sonra yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın, göreve başlama töreninde dua edilmesi, yine bazı çevreleri rahatsız etti.

3 Haziran’da Külliyede yapılan törende Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın dua etmesine, Cumhuriyet yazarı Zülal Kalkandelen köşesinden karşı çıktı.

Kalkandelen köşesinde şunları yazdı:

“Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Diyanet işleri başkanının dualarıyla göreve başlama töreni düzenlerken laikliğe bir hançer daha saplandı. Dünyanın gözleri önünde İsmailağa ve Nurcuların önde gelen isimleri, Erdoğan’ın davetlisi olarak törende yer aldı.

CHP yönetimi tepki gösterdi mi? “Tarikatlar ve cemaatler, 1925’te çıkarılan 677 sayılı Devrim Kanunu ile kapatıldı; bu yapılan yasayı ihlaldir, anayasaya aykırıdır” dedi mi? Demedi! Kendi milletvekilleri TV’lerde “677 sayılı kanun kadük oldu” dediğinde de susmuştu; susmaya devam ediyor!”

HABER YORUM

İslami motif taşıyan her şeye, laiklik kılıfı altında saldırmayı modernlik ve ilericilik sayanlar, bu ülkede bitmedi ve bitmeyecek.

ABD başta olmak üzere birçok ülkede kutsal kitaba el basılarak yapılan yemin törenlerini göremeyenler, Külliyede yapılan duayı görmüşler ve eleştirmişler.

Bizde buradan onlara, kocaman bir “Hadi oradan!” demek istiyoruz.

Kendilerini elit görme, halkı ve halkımızın manevi değerlerini yok saymayı marifet sayanlar, seçimlerde neden kaybettiklerini hala anlayamayan zavallılardır.

Narsist kişilikleri tavan yapmış bu zavallıları, yüce rabbimiz çok güzel tanımlamış bizlere…

“Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır.” (Saff Suresi 8)

“Öyleyken, onlara ne oluyor ki âdeta arslandan ürküp kaçan yaban eşekleri gibi, öğütten (Kur’an’dan) yüz çeviriyorlar? Daha doğrusu onların her biri, kendisine açılmış sahifeler verilmesini istiyor.” (Müddesir 49-52)

CHP DUAYA NEDEN TEPKİ GÖSTERMEDİ?

Zülal Kalkandelen yazısında, Külliyede yapılan duaya CHP’nin neden tepki göstermediğini de sormuş…

Aslında bu sorunun cevabı çok basit ama biz hatırlatmış olalım.

CHP şu anda, Erdoğan’a karşı 17 kez seçimleri nasıl kaybettiğinin acısı içinde kıvranıyor. Kaybetmesinin en önemli nedenlerinden olan “Halkı tanıyamama ve halkın manevi değerleriyle alay etme” olduğunu anlarlar inşallah.

MİRATHABER.COM.

 

 

Recent Posts

  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

12 saat ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

13 saat ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

14 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

15 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

16 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

17 saat ago