Dünya

Libya İnsan Kaçakçılarının Lideri Yakalandı

Mirat Haber Ajansı

Libya’nın başkenti Trablus’taki yetkililer Interpol tarafından insan kaçakçılığından aranan önemli bir kişiyi tutukladı. Libya’nın uluslararası alanda tanınan hükümeti Bica olarak bilinen Abdurrahman el-Milad’ın tutuklandığını duyurdu. 2018’de BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Afrika ülkesinde insan kaçakçılığı yaptıkları için Milad ve diğer beş adama müeyyide uygulamıştı. Interpol tarafından çıkarılan özel tutuklama emrine ek olarak, Bay Milad Libya’da aranıyordu. Ancak, Libya’daki yerel milislerin güçlü rolü nedeniyle uluslararası aranan kişilerin tutuklanmasını sağlamak zor. BM’ye göre, Milad, göçmenlere ve diğer insan kaçakçılarına yönelik şiddetle sürekli olarak bağlantılı olan kuzeybatı sahil kasabası Zaviye’de hakim konumdaydı.

Libya, son yıllarda Avrupa’ya giden önemli bir göç yolu olarak ortaya çıktı. Ülke, uzun süredir lider olan Muammer Kaddafi’nin 2011’de iktidar için yarışan rakip milislerle devrilmesinin ardından kanunsuz bir ortama dönüştü. İnsan hakları grupları, Libya’daki göçmenlerin yaygın şiddet ve istismara maruz kaldığını söylüyor. BM’nin uzmanlar kurulu 2017’de, Milad’ın diğer sahil güvenlik üyeleriyle birlikte, ateşli silahlarla göçmen teknelerinin batmasına doğrudan karıştığını söyledi. Göçmenlere yönelik tacizin yaşandığı Zaviye’de bir göçmen gözaltı merkezi açtığı ve aynı zamanda akaryakıt kaçakçılığında önemli bir işbirlikçi olduğu iddia ediliyor.

Recent Posts

  • Makale

CUMHURBAŞKANIMIZ, BAKANLARIMIZ VE ALİ ERBAŞ İÇİN YABANCI LÜKS ARABA AYIPTIR VE GÜNAHTIR

Tevazu Bilinci Olmayanların İtibarı da Olmaz AHMET HAKAN -ALİ ERBAŞ Bizim müftü çocuğu olup İmam…

47 dakika ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR I

“İsraf etmeyin” emrinin akabinde Allah'ın israf edicileri sevmediğine vurgu yapılması israfın önemli haramlardan biri olmasına…

47 dakika ago
  • Makale

HÜKÜMDAR EBEVEYNLİKTEN KÖLE EBEVEYNLİĞE

Bir veli öğretmene şiddet uygulamış, gerekçesi de öğretmenin zorbalık yapan oğlunu uyarması. Çocuk babayı arayıp…

1 saat ago
  • Makale

AHDE VEFÂ KONUSUNDA ÖRNEKLER

-Rasûlüllah’ın vefâsı Rasûlüllah (sav) verdiği sözde duran, yaptığı anlaşmaya bağlı kalan en büyük önder insandır.…

2 saat ago
  • Gündem

Beyaz Saray Gazze’ye Yüzer İskele Kuracak!

Beyaz Saray Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Gazze Denizi'nde inşa ettiği yüzer iskelenin birkaç hafta içinde…

2 saat ago