Gündem

LİSELİLERİ DE ALET EDEN ALÇAKLIK

Hayrı az olan oda tv’nin  şeri kokan 13 Haziran tarihli haberi:

Konya’da Solcu Liseliler, Meram ilçesinde bulunan Gedevat Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, “Öğrenciler gericiliğe ve piyasacılığa değil; bilimsel, laik ve eşitlikçi bir eğitim sistemine gereksinim duymaktadır. Biz laikliği sokakta bulmadık. Bu memleket bizim memleketimiz; ne tarikatlara, ne Bilal Erdoğan’ın vakfı TÜGVA’ya ne de din istismarcılarına bırakmayız” denildi.

Açıklamada “Karanlığa boyun eğmeyeceğiz”, “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm”, “Bu memleket bizim yobaza, faşiste bırakmayız”, “Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok” sloganları atıldı.

YORUMUMUZ

Milli Eğitim maddeci temeller üzerinde verimsiz bir şekilde varlığını sürdürmekte. Bu sebeple de doğrularla eğriler iç içe girmektedir. Çünkü yukarıdaki haberde olduğu gibi biz liselileri alet eden fesatçıları ve odatv gibi fesadı/bozgunculuğu yayan yayıncılığı yererken mevcut eğitim politikasını onayladığımız görüntüsünü veriyoruz.

Oysaki yürürlükteki sistemden biz de şikâyetçiyiz.

GENÇLİĞİMİZ ÖNEMLİDİR

Bizim medeniyetimizde gençlerin önemi büyüktür.  Şanlı Peygamberimizin yaş ortalaması 20 olan genç sahabileri vali, hakim ve ordu komutanı tayin etmiştir.

İslam’da yükümlülük ve hukukî sorumluluk ergenlikle başlar. Bu sebeple liseli gençler kendileri gibi yaşadıkları toplumdan da sorumludurlar. Onların Ülkemizin maddi ve manevî sorunlarıyla  ilgilenmesi ve düşünce üretmeye başlaması bizim de  arzumuzdur.

Bizim şikâyetimiz liseli gençlerin sorgulayıcı olması değildir. Bu bizi mutlu eder. Zaten üniversiteye düşünce yoksunu olarak gelen gençleri  adam etmemiz de zordur.

Ülkemizde koca koca siyasi ve bilimsel ünvanlı adamlar din nedir, adalet nedir, özgürlük nedir, şeriat-tarikat nedir, külürel ve ekonomik emperyalizm nedir bilmezken gençlerimize attırılan şu sloganlara bakar mısınız:

“Karanlığa boyun eğmeyeceğiz”, “Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm”, “Bu memleket bizim yobaza, faşiste bırakmayız”, “Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok.”

Yakından araştırsanız çoğunluğu eğitimde başarısız, aileleri için problem, tatillerinde tembel  ve aylak olan gençlerimizin bu sloganlarında ülkemizin hiçbir meselesiyle bağlantı var mıdır?

DÜŞÜNEN GENÇLİK DAHA HAYIRLIDIR

Hatırlarsanız Gezi olaylarında gençlerimizin diliyle oluşturulan taleplerden biri de İstanbul Havaalanının yaptırılmaması idi. Gençler hep alet ediliyor. Örneğin İslam, Şeriat, Laiklik, Faşizm, Sosyalizm, Karanlık, Aydınlık nedir diyerek öğrenen ve kendi başlarına organize olabilen yani profesyonel ajanlara ve kart yobazlara  alet olmayan bir gençlik, futbol ve eğlence düşkünü meselesiz gençlikten katımızda çok daha hayırlıdır.

Ekonomi deyip duran yönetimimize ana mesenin gençlerin yetiştirilmesi olduğunu bir daha hatırlatıyoruz.

 

LİSELİ GENÇLİK, DÜŞÜNEN GENÇLİK, ZARARLI AKIMLAR

 

Recent Posts

  • Gündem

Eşek Arıları İsrail Ordusuna Saldırdı

Eşek Arıları İsrail Ordusuna Saldırdı. İsrail ordusu radyosundan  yapılan açıklamada şöyle denildi. "Gazze'nin güneyindeki tampon…

29 dakika ago
  • Gündem

İsrail Hunharca Bombalamaya Devam Ediyor

İsrail Hunharca Bombalamaya Devam Ediyor İsrail'in Gazze'ye Gece Boyunca Yaptığı Bombardımanlar Sonucunda Ölü ve Yaralılar…

1 saat ago
  • Gündem

ABD’li Senatörün Gazze Yorumu: “Gazze Hiroşima Olsun”

ABD'li Senatör Lindsey Graham Gazze Hakındaki Rezil İfadelerine Tepki Yağdı. Gazze İçin "Gazze Hiroşima Olsun"…

3 saat ago
  • Gündem

Türk Yahudisi Erroll Gelardin’in Sözleri Doğru mu?

Türk Yahudisi Erroll Gelardin'in Sözleri Doğru mu? Atatürk Sabataycı mı? İsrail vatandaşı Türk Yahudi yazar…

4 saat ago
  • Gündem

Küresel Tehditlere Karşı Aile: II. Uluslararası Sempozyum Gaziantep’te Başlıyor

Küresel Tehditlere Karşı Aile: II. Uluslararası Sempozyum Gaziantep'te Başlıyor Küresel tehditlere karşı ailenin önemi üzerine…

5 saat ago