Dünya

Macron Aliyev’i Arayıp Yumuşamasını İstedi

Mirat Haber Ajansı

Pazartesi günü Azerbaycan ve Fransa cumhurbaşkanları, Ermenistan güçlerinin işgal altındaki Yukarı Karabağ veya Dağlık Karabağ bölgesindeki Azerbaycan askeri ve sivil mevzilerini bombalamasının ardından artan çatışmaları tartıştılar. Ermeni Paşinyan yönetiminin ana destekçisi olan Fransız lider Emmanuel Macron, İlham Aliyev’i arayarak Ermenistan-Azerbaycan cephesindeki çatışmalardan duyduğu endişeyi dile getirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Macron, sorunun müzakereler yoluyla çözülmesi gerektiğini söyledi. Aliyev, Ermeni yönetiminin müzakere sürecini kasıtlı olarak bozduğunu ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın “Dağlık Karabağ Ermenistan’dır” açıklamasının sürece ciddi bir darbe indirdiğini kaydetti.

Azerbaycan cumhurbaşkanı, Macron’a 27 Eylül’de Ermeni ordusunun Azerbaycan mevzilerine ve sivil yerleşim yerlerine ateş açarak sivil ve askeri kayıplara neden olduğunu söyledi. Azerbaycan ordusunun buna cevaben karşı saldırı başlattığı ifade edildi. Aliyev, açıklamaya göre tüm olaylardan Ermeni yönetiminin sorumlu olduğunu vurguladı. Ermenistan güçlerinin Yukarı Karabağ bölgesindeki Azerbaycan sivil yerleşimlerini ve askeri mevzilerini hedef almasının ardından Pazar günü erken saatlerde sınır çatışmaları çıktı. İki eski Sovyet cumhuriyeti arasındaki ilişkiler, Ermeni ordusunun Azerbaycan’ın uluslararası alanda tanınan toprağı olan Karabağ’ı işgal ettiği 1991 yılından beri gergin.

Recent Posts

  • Gündem

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı Geldi

Kırım Kongo Hastalığı İçin Çorum Hitit Üniversitesinden Uyarı geldi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi: Gripten Ayırt…

28 dakika ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR III

Rabbimiz Mülk suresinde de şöyle soruyor: “Bu sular çekilse/susuz kalsanız, kaynağından fışkıran lezzetli suları size…

1 saat ago
  • Makale

SÜKÛN

 “Onda 'sükûn bulup durulmanız' için, size kendi nefislerinizden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve…

1 saat ago
  • Gündem

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER “İslami Toplumda Huzur Evi Olmaz”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

2 saat ago
  • Makale

KUR’ÂN’IN İKİNCİ SIRAYA DÜŞÜRÜLMESİ

Çalışmamızın başında “Tek Din” gerçeğini vurgulamış, İslâm’ın Hz. Âdem’den Hz. Peygamber’e kadar gelen tüm peygamberlerin…

2 saat ago
  • VİDEOLAR

Filistinli Çocuktan İnsanlığa Ders Niteliğinde Büyük Şarkı

MİRATYOUTUBE MİRATHABE.COM

2 saat ago