Marmara ve Boğazda Şiddetli Fırtına

Marmara Denizi’nde dün gece saatlerinde başlayan etkili poyraz sonucunda Tekirdağ sahillerinde oluşan yüksek dev dalgalar adeta şehre akın etmekte.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalardan sonra Marmara Denizi’nde etkili poyraz fırtınası bugün etkisini şiddetli bir şekilde yükseltti.

Fırtınanın şiddetlenmesi sebebiyle Tekirdağ’ın Süleymanpaşa bölgesinin kıyılarında metrelerce yükseklikte dev dalgalar sebebiyet gösterdi.

Yüksek ve dev dalgaların kayalıklara vurmasıyla sahil bölgeleri sular içinde kaldı. Dalgaların şiddetli olduğu kesimlerde kafelerin masa ve sandalyeleri de şiddetli poyraz ve rüzgarın etkisi ile metrelerce sürüklendi.

Fırtına nedeniyle Çanakkale Boğazından ilerleyerek  İstanbul Boğazına gitmekte olan çok sayıda büyük yük ve yolcu gemileri  Tekirdağ kıyılarına demir attı. Küçük balıkçı tekneleri ise  Süleymanpaşa Liman Barınağında poyrazın azalamsını beklemekte.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün dün yapmış olduğu hava durumu raporunda,  fırtına uyarısı yapmıştı. Ayrıca Marmara’da kar beklendiği de açıklanmıştı.

Rüzgarın sert esmesni bekleyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda oluşacak aksamalar gibi yaşanabilecek olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapmıştı.

Recent Posts

  • Gündem

Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Yürüyüşü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Yürüyüşü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, ABD üniversitelerindeki Filistin…

10 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Saldırıları Nedeniyle Gazze’de Eğitim Sistemi Durdu

İsrail'in Saldırıları Nedeniyle Gazze'de Eğitim Sistemi Durdu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda, Gazze Şeridi'nde eğitim…

10 saat ago
  • Gündem

Denizlerin Bir Sonraki Süper Gücü Türkiye mi?

Denizlerin Bir Sonraki Süper gücü Türkiye mi? TCG Anadolu'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve…

11 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Hamas'tan İsrail'e "Kırmızı Çizgimiz" Mesajı Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanırken, Hamas yetkilileri…

12 saat ago
  • Ekonomi

Yeni Otomobil Düzenlemesi: Araç Bayilerde Zamlanmayacak

"Araç bayilerde zamlanmayacak" düzenlemesi, otomobil satış süreçlerindeki fiyat istikrarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın…

14 saat ago