Moody’s Türkiye’nin Kredi Notunu Bildirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu “B2” olarak bildirdi, not görünümünü de “negatif” olarak bıraktı.

Moody’s’in yapmış olduğu açıklamada, Türkiye’nin uzun vadeli yerel ve yabancı para cinsinden kredi notunun teyit edildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, Türkiye’nin kredi notunun “B2” olarak teyit edildiği, not görünümünün ise “negatif” olarak korunduğu kaydedildi.

Moody’s’in yapmış olduğu açıklamada Türk lirası üzerindeki mevcut baskıdan bağımsız olarak, brüt ve net bazda döviz rezervlerinin aşamalı şekilde yeniden yapılandırılmasını destekleyen düşük cari açık sebebiyle Türkiye’nin temel dış kırılganlık riskinin azaldığı ifade edildi.

Türkiye’de özel sektörün para birimi dalgalanmalarına karşı göreceli bir esneklik gösterdiği belirtilen açıklamada, Türkiye’nin kamu maliyesinin nispeten güçlü kalmasının beklendiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, iç talebin yerine ihracatın Türk lirasındaki değer kaybından yararlanarak 2022’de büyümeye daha güçlü katkı yapmasının olası olduğu aktarıldı.

Türkiye’nin büyük ve çeşitlendirilmiş ekonomisi olduğu ifade edilen açıklamada, ülke ekonomisinin bu yıl %11 büyüyeceği tahmin ediliyor. Moody’s’in kasım ayında yayımlanmış olan Küresel Makro Görünüm Raporu’nda, Türkiye ekonomisinin bu yıl %9,2 büyüyeceğini öngörmüştü.

Açıklamada, Türkiye ekonomisinin 2022’de ise %4 büyüyeceğinin tahmin edildiği ifadelerine de yer verildi.

Recent Posts

  • Gündem

HAMAS, ANADOLU’NUN İLERİ HAT SAVUNMASINI YAPIYOR

Hamas, Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor Dünyaya hükmetmeye çalışan ve yeni bir dünya düzeni kurmak…

17 saat ago
  • Gündem

İSLAM EKOLÜNDEN YAHYA SİNWAR FARKI

Eserlerinden bazıları “Silah ve Zeytin Dalı “ ve “Küçük Devletlerden Sakının LÜBNAN”  adlarıyla Türkçemize kazandırılan …

17 saat ago
  • Gündem

İzzeddin El Kassam Kimdir?

İzzeddin El Kassam: Filistin Direnişinin Efsanevi Lideri (1882-20 Kasım 1935) İzzeddin El Kassam, Suriye'nin Lazkiye…

17 saat ago
  • VİDEOLAR

KÜRSÜ PROGRAMI “İSLAM VE ÇEVRE”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

19 saat ago
  • Gündem

İSLAM, BATI’DAN TEKRAR DOĞUYOR

İslam, Batı'dan Tekrar Doğuyor Filistin'in Dik Duruşu: İnsanlığın Vicdanını Sızlatan Bir Direniş 7 Ekim 2023…

19 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Organ Mafyası Filistinli Çocukların Organlarını Çalıyor

İsrail'in Organ Mafyası Filistinli Çocukların Organlarını Çalıyor. İsrail'de Filistinli Çocukların Organları Çalınıyor İddiası Yankı Buluyor…

20 saat ago