Dünya

Müslüman Düşmanı Myanmar Diktatörüne Hapis

Myanmar’ın Devrik Lideri Aung San Suu Kyi’ye Hapis Cezası verildi
Myanmar’ın devrik diktatörü ve 11 ayrı suçlama ile yargılanan Aung San Suu Kyi yargılandığı bir suçlama nedeniyle 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Myanmar’ın devrik lideri Aung San Suu Kyi yargılandığı bir suçlama sonrası 4 yıl hapis cezası aldı. 11 ayrı suçlama ile yargılanan 76 yaşındaki devrik kadın lider tüm suçlamalardan ceza alırsa ömür boyu hapis cezası alabileceği ifade ediliyor.

MYANMAR DARBESİ NASIL OLDU?

Myanmar’da 1 Şubat 2021’de gerçekleştirilen darbeyle iktidarı alan cunta, devirdiği Aung San Suu Çii’yi 2020 seçimlerinde hile yaptığı gerekçesiyle yargılıyor.
Hakkında 11 ayrı suçlama bulunan Aung San Suu Kyi tüm bu suçlamaları reddediyor. Aung San Suu Çii, ilk yargılandığı suç olan “doğal afetler yasası uyarınca muhalefeti kışkırtmak ve koronavirüs kurallarını çiğnediği” gerekçesiyle 4 yıl hapis cezası aldı.
Uluslararası Af Örgütü suçlamaların “sahte” olduğunu söyleyerek bu cezayı “ordunun Myanmar’daki tüm muhalefeti ortadan kaldırma ve özgürlükleri boğma konusundaki kararlılığının son örneği” olarak niteledi.
2016-2021 yıllarda Myanmar liderliği yapan Aung San Suu Çii hakkında (1945-) açık farkla kazandığı 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapma suçlaması da bulunuyor.
1 Şubat 2021 darbesinin ana gerekçesi olduğu söylenen seçimlerde hile iddiasının yeni başlayan yargılamada kanıt olarak oy verme hakkına sahip olup da oy vermesine izin verilmeyen 16, oy verme hakkı olmayıp da oy verdirilen 60 kişinin isim listesi sunuluyor.
Yargılanan 76 yaşındaki Aung San Suu Çii ev hapsinde bulunuyor. Suu Kyi iktidarı zamanında 2017’de hız kazanan Arakan’da ordunun gerçekleştirdiği soykırıma verdiği destekle suçlanıyordu. Soykırımda destek verdiği ordunun kendisini devirmesi ise uluslararası toplum tarafından dikkat çekici görülüyor.
1 Şubat 2021 tarihinde yapılan darbe sonrası şehirlerde düzenlenen protestolarda ve kırsal kesimi saran çatışmalarda binlerce kişinin öldürüldüğü, çatışmaların artarak devam ettiği belirtiliyor.

Recent Posts

  • Makale

İFADE VE HIZINI DÜŞMANINDAN ALAN ADAM

“Ey düşmanım sen benim ifadem ve hızımsın; Gündüz geceye muhtaç bana da sen lazımsın.” Necip…

3 saat ago
  • Gündem

Necip Fazıl Kısakürek Vefatının 41. Yılında Anılıyor

Necip Fazıl Kısakürek Vefatının 41. Yılında Anılıyor Şairler Sultanı Necip Fazıl Türk edebiyatında Baki'den sonra…

22 saat ago
  • Gündem

Gazze’nin Ahı Tutacaktır Sizi Ey Yıldız Teknik Üniversitesi!

Gazze'nin Ahı Tutacaktır Sizi Ey Yıldız Teknik Üniversitesi! Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Festivali, Gazze Sebebiyle Tepkilere…

22 saat ago
  • Gündem

Kahramanmaraş’ta 20 Bin 145 Yeni Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Kahramanmaraş'ta 20 Bin 145 Yeni Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi Deprem Sonrası Umut ve Dayanışma…

24 saat ago
  • Gündem

“Filistin bu sene mezun vermedi. Dünya sınıfta kaldı.”

“Cehennemin en derin yeri kötülüğe tepkisiz kalanlara ayrılmıştır.” (Dante, 1265-1321) Aksa Üniversitesi kütüphanesini ateşe verdiler.…

1 gün ago
  • Gündem

Filistinli Gençlerden Sanatla Mesaj: “Savaşı Durdurun”

Filistinli Gençlerden Sanatla Mesaj: "Savaşı Durdurun" Filistinli Gençlerden "Savaşı Durdurun" Mesajı Gazze'nin Enkazı Üzerine Sanatla…

1 gün ago